17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Viral, κήρυγμα πιλότου στους επιβάτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν ένα βίντεο, με πιλότο της American Airlines να επιπλήττει τους επιβάτες του κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης πριν από την πτήση έγινε viral, κάποιοι το θεώρησαν υποτιμητικό.

Άλλοι όμως, συμπεριλαμβανομένου ενός εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, χαιρετίζουν την ομιλία του πιλότου ως παράδειγμα ισχυρής ηγεσίας

“Λέω μπράβο στον πιλότο της American Airlines. Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό. Είναι ο καπετάνιος της πτήσης και είναι υπεύθυνος για το τι θα συμβεί”, δήλωσε στο CNBC Make It. ο Bill George, εκτελεστικός εταίρος στο Harvard Business School και συγγραφέας του βιβλίου “True North: Emerging Leader Edition”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Στο βίντεο, το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί την περασμένη εβδομάδα, ο πιλότος έθεσε ορισμένους βασικούς κανόνες στους επιβάτες του – συμπεριλαμβανομένου του τι πρέπει να περιμένουν από τις αεροσυνοδούς τους και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

“Να θυμάστε, οι αεροσυνοδοί είναι εδώ για την ασφάλειά σας. Μετά από αυτό είναι εδώ για να κάνουν την πτήση σας πιο ευχάριστη”, δήλωσε ο πιλότος. “Θα σας φροντίσουν παιδιά, αλλά θα ακούσετε τι έχουν να σας πουν, επειδή εκπροσωπούν τη θέλησή μου στην καμπίνα και η δική μου θέληση είναι αυτή που μετράει”.

Ο πιλότος πρόσθεσε: “Να είστε καλοί μεταξύ σας. Να σέβεστε ο ένας τον άλλον. Δεν θα έπρεπε να το πω αυτό … Αλλά πρέπει να το λέω σε κάθε πτήση, επειδή οι άνθρωποι δεν το κάνουν. Και είναι εγωιστές και αγενείς, και δεν το ανεχόμαστε”.

Ζήτησε επίσης από τους επιβάτες να αποθηκεύουν σωστά τις τσάντες τους, να αποφεύγουν να ακουμπούν ή να αποκοιμούνται πάνω σε άλλους ανθρώπους και να χρησιμοποιούν ακουστικά αντί να παίζουν δυνατά τον ήχο από τα ηχεία.

Τέλος, ο πιλότος αναγνώρισε τη δυσχερή θέση των ανθρώπων στις μεσαίες θέσεις: “Οι μεσαίοι επιβάτες, ξέρω ότι είναι χάλια να βρίσκεσαι στη μέση … Σας ανήκουν και τα δύο υποβραχιόνια. Αυτό είναι το δώρο μου σε εσάς. Καλώς ήρθατε στην πτήση μας”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό