20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Twitter: Ετοιμάζει End-to-End Encryption για τα Direct Messages

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Twitter εργάζεται σε end-to-end κρυπτογράφηση για τα DM που αποστέλλονται μέσω του κοινωνικού δικτύου, όπως αποκάλυψε η ερευνήτρια εφαρμογών Jane Manchun Wong.

«Βλέποντας ενδείξεις ότι η λειτουργία βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Twitter για Android», έγραψε η Wong σε ένα tweet. Aυτό το tweet σ από συμβολοσειρές κώδικα που τονίζουν τις αναφορές σε κλειδιά κρυπτογράφησης.

Ο νέος CEO του Twitter, Elon Musk, απάντησε με ένα emoji προσώπου που κλείνει το μάτι. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι το χαρακτηριστικό είναι πράγματι στη διαδικασία ανάπτυξης.

Twitter is bringing back end-to-end encrypted DMs

Seeing signs of the feature being worked on in Twitter for Android: https://t.co/YtOPHH3ntD pic.twitter.com/5VODYt3ChK

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) November 16, 2022

Τα κρυπτογραφημένα DM end-to-end θα έβαζαν την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Twitter στο επίπεδο εφαρμογών όπως το Signal και το WhatsApp. Mε αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι μια συνομιλία μεταξύ των χρηστών θα είναι ορατή μόνο από αυτούς που στέλνουν τα μηνύματα και όχι από οποιονδήποτε τρίτο.

Το Twitter άρχισε να εργάζεται στη λειτουργία του Twitter το 2018 με τον τίτλο “μυστικές συνομιλίες”, αλλά δεν το υλοποίησε ποτέ.

Θυμίζουμε ότι ο Musk έχει υπερασπιστεί την πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal που βάζει πάνω από όλα το απόρρητο, υπονοώντας ότι οι ασφαλείς επικοινωνίες αποτελούν προτεραιότητα για την υπηρεσία.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό