33.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

TUI: Το 2022 η πλήρης ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

REUTERS/CHRISTIAN CHARISIUS

Για το ενδεχόμενο κατάργησης έως και 8.000 θέσεων εργασίας προειδοποιεί η TUI, καθώς η εταιρεία ταξιδίων επιδιώκει τη μείωση των δαπανών έως και 30%, ώστε να αντεπεξέλθει στις αρνητικές συνέπειες λόγω κορωνοϊού. Η TUI εκτιμά ότι κύκλος εργασιών και κέρδη θα είναι σημαντικά χαμηλότερα στο τρέχον οικονομικό έτος, με την εξοικονόμηση δαπανών να αναπληρώνει εν μέρει τη ζημιά. Η TUI έχει ήδη λάβει δάνει 1,8 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις στη Γερμανία, καθώς τον Μάρτιο αναγκάσθηκε να ματαιώσει το σύνολο του προγράμματος ταξιδίων και διακοπών. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη θέτουν εν αμφιβόλω και την κρίσιμη καλοκαιρινή σεζόν, καθώς εκατομμύρια τουρίστες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τα σχέδια διακοπών τους.

«Στόχος μας είναι η μόνιμη μείωση των δαπανών κατά 30% στο σύνολο του ομίλου. Και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε 8.000 θέσεις παγκοσμίως», αναφέρει η TUI σε ανακοίνωσή της. H ΤUI απασχολεί 70.000 εργαζομένους στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και 60.000 σε μήνες ηπιότερης ταξιδιωτικής κίνησης.

Η αναδιάρθρωση θα επηρεάσει τις αεροπορικές της δραστηριότητες, με την εταιρεία να σχεδιάζει και την πώληση μη-κερδοφόρων δραστηριοτήτων. Παρ’ όλα αυτά, η TUI προσδοκά την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού τουρισμού τον Ιούλιο, ενώ προβλέπει πλήρη ανάκαμψη έως το 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό