15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Toyota Yaris GR – Χορεύοντας στον πάγο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία λίγα χρόνια, η Toyota φροντίζει να μας αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τους λόγους για τους οποίους είναι μία τεράστια εταιρία. Αφενός κρατώντας μία πολύ σταθερή και συγκεκριμένη στάση στο θέμα του εξηλεκτρισμού, αφετέρου δημιουργώντας μοντέλα που απευθύνονται στο συναίσθημα προσφέροντας απόλαυση και αφήνοντας τη λογική στην άκρη. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Yaris GR. To μικρό της μοντέλο, που στη συγκεκριμένη όμως έκδοση αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm ροπής, διαθέτει τετρακίνηση με δύο διαφορικά Torsen που μπορούν να κατανείμουν τη ροπή 100-0% και το αντίθετο, ανάμεσα σε εμπρός και πίσω άξονα.

Σε κανονικές συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι στο 60:40 μπροστά-πίσω, στην επιλογή Track μεταβάλλεται μεταξύ 60:40  και 30:70, για πιο διασκεδαστική και σπορ συμπεριφορά, ενώ στην επιλογή Gravel (χώμα) η βασική ρύθμιση βρίσκεται στο 53:47. Η Toyota πήγε και ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας δύο ακόμη πιο «ειδικές» εκδόσεις, τις Οζιέ και Ροβάνπερα. Η έκδοση Οζιέ διαθέτει τις επιλογές« Morizo, που είναι το ψευδώνυμο του Άκιο Τογιόντα, με βάση τις εμπειρίες του στους αγώνες και την επιλογή Seb, από το μικρό όνομα του πολυπρωταθλητή των ράλι.

Η ρύθμιση «Morizo, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει το δυνατόν σταθερούς χρόνους, αγωνιστικούς χρόνους στην μερική, την πλήρη επιτάχυνση και την επιβράδυνση, ενώ η ρύθμιση Οζιέ χρησιμοποιεί τα δύο Torsen διαφορικά ώστε να μπορεί να διώχνει το πίσω μέρος με μεγάλη ευκολία. Η έκδοση Ροβάνπερα έχει τη μοναδική επιλογή «Donut», που  σχεδιάστηκε ειδικά για τον νεαρότερο πρωταθλητή WRC, που μεταφέρει σταθερά μεγαλύτερα αποθέματα ροπής στον πίσω άξονα για οδήγηση χωρίς το αυτοκίνητο να ισιώνει πουθενά.

Οι δύο αυτές εκδόσεις διαθέτουν και διαφορετικό πίνακα οργάνων, που έχει ενσωματώσει τις πρόσθετες επιλογές του συστήματος τετρακίνησης, ενώ μοναδικές είναι και οι χρωματικές αποχρώσεις, Matt Stealth Grey για την έκδοση Οζιέ και τρίχρωμη για την Ροβάνπερα. Και φυσικά που αλλού μπορούν να εκδηλωθούν όλα τα παραπανω καλύτερα από μία παγωμένη λίμνη, όπου το Yaris GR φορώντας τα κατάλληλα ελαστικά και έχοντας στο τιμόνι πραγματικούς γνώστες της οδήγησης, χορεύει. Απολαύστε το…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό