17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Toyota Sport Crossover Concept – Έρχεται το 2025!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν έπρεπε να βάλουμε έναν πηχυαίο τίτλο για να περιγράψουμε την σημερινή ημέρα για την Toyota, θα ήταν “Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται” για να… κλέψουμε και λίγο από την αύρα του Star Wars. Πώς αλλιώς να περιγράψεις μία ημέρα στην οποία η Toyota παρουσίασε αναλυτικά τον οδικό χάρτη της για τα επόμενα χρόνια, αποκάλυψε τον Βενιαμίν της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της, εμπλούτισε την οικογένεια του θρυλικού Hilux με την πρώτη εξηλεκτρισμένη έκδοση, έστω και ήπια υβριδική και ανακοίνωσε ένα εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό φυσικά, crossover για το 2025; Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η Δευτέρα της Toyota και αν για τα υπόλοιπα έχουμε μιλήσει, το crossover που αφήσαμε τελευταίο στην λίστα είναι και αυτό που δεν έχουμε αναλύσει ιδιαίτερα.

 
Καταρχάς, το πρωτότυπο που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του μαζί με το Urban SUV Concept ονομάζεται Sport Crossover Concept και όπως μπορείς να καταλάβεις από την πρώτη ματιά κιόλας, δεν πρόκειται να αντικαταστήσει κάποιο ήδη υπάρχον μοντέλο στην γκάμα της Toyota όταν λανσαριστεί στην αγορά το 2025. Θα είναι μία ολοκαίνουρια πρόταση στο D-segment και θα κατευθύνει την ιαπωνική μάρκα σε πιο premium μονοπάτια χάρη στο ιδιαίτερης αισθητικής design που προφανώς, μοιράζεται πολλά κοινά με την εταιρική ταυτότητα αλλά διαμορφώνει και τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα. Ο Andrea Carlucci περιγράφει το νέο concept ως τον “τέλειο style hero” ανάμεσα στα 6 νέα ηλεκτρικά που θα προστεθούν στην οικογένεια της Toyota τα επόμενα χρόνια τονίζοντας ότι το Sport Crossover και φυσικά το μοντέλο παραγωγής στο οποίο θα οδηγήσει, είναι μακρύτερο, πλατύτερο και χαμηλότερο από το bZ4X και το κυριότερο, δεν θυσιάζει την πρακτικότητα ή την άνεση.

Απευθύνεται σε διαφορετικό πελάτη σύμφωνα με τον Carlucci, ο οποίος αναγνωρίζει ότι τα SUVs είναι η τάση της εποχής αλλά το Sport Crossover Concept προσφέρει διαφορετικές λύσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το επίμαχο πρωτότυπο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την BYD, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρέχει και τις μπαταρίες αλλά δεν διευκρινίζεται αν η έκδοση παραγωγής θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Όπως και να έχει, περισσότερες πληροφορίες για το μεγάλο, άνετο, ευρύχωρο και πολυτελές coupe-SUV θα έχουμε σε περίπου 12 μήνες, όταν η Toyota έχει έτοιμη την έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην αγορά αλλά και το όνομα της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό