14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Toyota, Honda και Mazda προβλέπουν “βουτιά” στα κέρδη τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Toyota, Honda και Mazda ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα έσοδά τους θα υποστούν σημαντική μείωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα η Toyota προβλέπει ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 20% στη διάρκεια της χρήσης εξαιτίας της πανδημίας, αλλά τόνισε πως οι δραστηριότητες θα καταφέρουν να παραμείνουν ως έχουν.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με βάση τις πωλήσεις ανακοίνωσε πως αναμένει η αγορά αυτοκινήτου να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τον Ιούνιο, με τις πωλήσεις να παραμένουν χαμηλές έως τον Δεκέμβριο, προτού επιστρέψουν στα επίπεδα της προηγούμενης χρήση κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.
Η Toyota προέβλεψε ότι τα έσοδα στην τρέχουσα χρήση, που λήγει τον Μάρτιο του 2021, θα μειωθούν κατά 20% στα 24 τρισ. γιεν (205 δισ. ευρώ), ενώ τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν 79,5% στα 500 δισ. γιεν (4,29 δισ. ευρώ). Προέβλεψε ακόμη ότι οι πωλήσεις οχημάτων το 2020 θα μειωθούν κατά 15% στα 8,9 εκατ. (10,46 εκατ. πωλήσεις το 2019). Η εταιρεία αρνήθηκε να ανακοινώσει προβλέψεις για τα καθαρά έσοδα, κάνοντας αναφορά στον αντίκτυπο της πανδημίας.
Ανάλογες είναι και οι προβλέψεις της Honda, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 25,3% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τα 4,15 δισ. ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο η Honda κατέγραψε απώλειες 207 εκατ. ευρώ, με την εταιρία να ανακοινώνει πτώση 13% στα λειτουργικά κέρδη της χρήσης, με αυτά να διαμορφώνονται στα 634 δισ. γιεν (5,4 δισ. ευρώ).

Η Mazda προειδοποίησε και αυτή πως τα καθαρά έσοδα της για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, θα είναι κατά 81% μειωμένα λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη θα μειωθούν στα 12,1 δισ. γιεν (103 εκατ. ευρώ). Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν πτώση 47%, με την εταιρία να βλέπει τις παγκόσμιες πωλήσεις της να υποχωρούν σε 1.419.000 αυτοκίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό