19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Toyota FT-Se – Προπομπός ενός ηλεκτρικού sports car!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό στα social media και το διαδίκτυο γενικότερα αλλά αυτή είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Toyota ή αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, η Gazoo Racing, ετοιμάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό sports car της. Ένα μοντέλο που όπως φαίνεται ήδη από την teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρία, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το 86 ή την Supra. Ένα μοντέλο που υπόσχεται άκρως εντυπωσιακό όσο και λειτουργικό design και την δεδομένη στιγμή, πλασάρεται ως “μία από τις επιλογές για sports cars στην κλιματικά ουδέτερη εποχή”, ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσα από τα motorsports η Gazoo Racing.
Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα πρωτότυπο και μάλιστα ένα πρωτότυπο που ακόμα δεν έχουμε δει, οι λεπτομέρειες που έχουμε σχετικά λάμπουν δια της απουσίας τους. Το μόνο που έχουμε είναι μία σειρά προτάσεων που δεν θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί πουθενά αλλού εκτός από το τμήμα marketing αλλά αφήνουν κάποια ενδιαφέροντα υπονοούμενα. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα που η Toyota κάνει δύο φορές λόγο για την αεροδυναμική – μία για να εστιάσει στην ευστάθεια και την γενικότερη απόδοση του FT-Se και μία για να τονίσει τον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Όπως δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται ότι “το αυτοκίνητο συνεχίζει να εξελίσσεται με τον οδηγό μέσα από αναβαθμίσεις software” ή ότι στο… πιλοτήριο υπάρχουν νέες επιγονατίδες για να προστατεύουν το σώμα από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται.

 
Όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά για την ταμπακιέρα ούτε λόγος. Αναμενόμενο όμως. Αν έπρεπε να υποθέσουμε λοιπόν, θα λέγαμε ότι μία δυνητική έκδοση παραγωγής του FT-Se θα εξοπλιζόταν με την “Performance” μπαταρία που ανακοίνωσε η Toyota για το 2026 – μία μπαταρία που θα ενσωματώνει όλες τις προόδους της τεχνολογίας και θα προσφέρει εκτός από το πιο compact μέγεθος (κυρίως όσον αφορά στο ύψος που θα είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις τρέχουσες μπαταρίες της Toyota, ευνοώντας την τοποθέτηση σε χαμηλά και αεροδυναμικά sports cars) και χαμηλότερη τιμή και αυξημένη αυτονομία. Εκτός από μία κλεφτή ματιά στο πίσω μέρος του νέου concept πάντως, η teaser εικόνα μας επιτρέπει και μία ματιά στην ολοκαίνουρια καμπίνα, όπου παρατηρούμε το… περίεργο τιμόνι και την τριπλέτα των οθονών με μία μεγάλη, οριζόντια τοποθετημένη μπροστά από τον οδηγό και δύο μικρότερες εκατέρωθεν του τιμονιού. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε αν η Toyota σκοπεύει να περάσει το FT-Se στην παραγωγή. Ας το δούμε πρώτα, ας αφήσουμε την ιδέα να ωριμάσει στο εσωτερικό της εταιρίας και ας δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της. Πρώτα απ’ όλα όμως, περιμένουμε εναγωνίως την πρεμιέρα στο φετινό Japan Mobility Show.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό