18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Toyota – Μετατρέπει τα εργοστάσια παραγωγής κινητήρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota συνεχίζει να σημειώνει προόδους στο σχέδιο εξηλεκτρισμού της γκάμας της και ως μέρος του πλάνου επενδύσεων ύψους 5.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα μετατρέψει κάποια από τα υπάρχοντα εργοστάσια παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης, σε μονάδες παραγωγής μπαταριών.

Συγκεκριμένα, τόσο το εργοστάσιο στη Shimoyama όσο και στο Miochi, αμφότερα κοντά στα κεντρικά της Toyota, θα υποστούν τις απαραίτητες μετατροπές και αναβαθμίσεις ώστε να παράγουν μπαταρίες για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, με την λειτουργία τους να διαχειρίζεται η κοινοπραξία με όνομα Prime Planet Energy & Solutions, που δημιούργησαν γι’ αυτόν τον σκοπό η Toyota με την Panasonic. Η κίνηση του ιαπωνικού κολοσσού αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είναι λίγες οι… Κασσάνδρες που προειδοποιούν για απώλεια θέσεων εργασίας από την στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Η Toyota, με την σταδιακή μετατροπή των εργοστασίων που κατασκευάζουν κινητήρες και την επανεκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού επιλέγει τον δρόμο της ελεγχόμενης εξέλιξης – μία επιλογή που έχει την στήριξη του προέδρου της, Akio Toyoda ο οποίος πιστεύει ακράδαντα στην διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά την μετάβαση στη νέα εποχή.

Να υπενθυμίσουμε πως η επένδυση των 730 δισεκατομμυρίων yen ή περίπου 5.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την τρέχουσα ισοτιμία αποσκοπεί στην δραστική επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Toyota όσον αφορά στις μπαταρίες, αυξάνοντας την από τις 6 GWh τον περασμένο Μάιο στις 46 GWh όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στα υπάρχοντα εργοστάσια και η κατασκευή των νέων. Για να υποστηρίξει δε, την μεσοπρόθεσμη στρατηγική της που αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα θα οδηγήσει τις Toyota και Lexus στην πώληση 3.5 εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως μέχρι το 2030, ο ιαπωνικός γίγαντας θέλει να έχει ένα δίκτυο παραγωγής μπαταριών ικανό για 280 GWh – είναι εύκολο να καταλάβεις λοιπόν ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω επενδύσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό