22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Toyota: Η αιτία που σταμάτησαν τα εργοστάσια της ήταν επειδή γέμισαν οι σκληροί δίσκοι των σέρβερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του περασμένου μήνα η Toyota αναγκάστηκε να αναστείλει την παραγωγή και των 14 εργοστασίων συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία και όπως ανακοίνωσε η εταιρία, αιτία ήταν το γεγονός πως εξαντλήθηκαν από αποθηκευτικό χώρο οι σκληροί δίσκοι των σέρβερ της βάσης δεδομένων.
Σύμφωνα με την Toyota η δυσλειτουργία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης των συστημάτων πληροφορικής της στις 27 Αυγούστου. Η προγραμματισμένη συντήρηση ήταν η οργάνωση των δεδομένων και η διαγραφή των κατακερματισμένων δεδομένων σε μια βάση δεδομένων.

Ωστόσο, καθώς η χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου ήταν πλήρης πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών, παρουσιάστηκε ένα σφάλμα που είχε αποτέλεσμα το σύστημα να κρασάρει και να επηρεαστεί άμεσα το σύστημα παραγγελιών παραγωγής της εταιρείας. Ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να σχεδιάσει και να εκτελέσει εργασίες που σχετίζονταν με την διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων.
Η Toyota εξηγεί ότι οι κύριοι σέρβερ και τα μηχανήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας λειτουργούν στο ίδιο σύστημα. Εξαιτίας αυτού, και τα δύο συστήματα αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθιστώντας αδύνατη την επαναφορά κάποιου αντιγράφου ασφαλείας (backup), οδηγώντας αναπόφευκτα στην διακοπή των εργασιών των εργοστασίων της.

Η αποκατάσταση έγινε στις 29 Αυγούστου, όταν η ομάδα πληροφορικής της Toyota ετοίμασε έναν νέο σέρβερ με δίσκους μεγαλύτερης χωρητικότητας για να δεχτεί τα δεδομένα που μεταφέρθηκαν εν μέρει δύο ημέρες πριν. Αυτό επέτρεψε στους μηχανικούς της Toyota να αποκαταστήσουν το σύστημα παραγγελιών παραγωγής και τα εργοστάσια να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους.
Η διακοπή της παραγωγής προκάλεσε απώλειες παραγωγής περίπου 13.000 αυτοκινήτων ημερησίως.
Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει την περίπλοκη φύση των προκλήσεων πληροφορικής και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν όταν οι εργασίες τακτικής συντήρησης δεν έχουν προγραμματιστεί σωστά. Μια φαινομενικά μικρή παράβλεψη, όπως ο λάθος υπολογισμός του απαραίτητου χώρου στους σκληρούς δίσκος για τη μετεγκατάσταση δεδομένων ή απλώς η εξάντληση του χώρου αποθήκευσης, μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τους μεγάλους οργανισμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό