18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

To Toyota Prius “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στην Ιαπωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια των φετινών βραβείων αυτοκινήτου της Ιαπωνίας σε μια εκδήλωση που έγινε στο Τόκιο. Το πολυπόθητο τίτλο του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023-2024 κατέκτησε το Prius.

Μπαίνοντας στη τελετή απονομής ως το φαβορί για τη νίκη, το Prius συγκέντρωσε 360 ψήφους, αφού η επιτροπή του COTY της Ιαπωνίας εισήγαγε ένα νέο σύστημα ψηφοφορίας δίνοντας στους κριτές 16 ψήφους για να κατανείμουν στα τρία καλύτερα που θεωρούν αυτοί.

Η BMW X1 τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 150 ψήφους, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο του εισαγόμενου Αυτοκίνητο της Χρονιάς (Import Car of the Year), με το Honda ZR-V να έρχεται τρίτο με 100 ψήφους.

Πλέον, στην 44η χρονιά του, τα βραβεία του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ιαπωνία διοργανώνονται από εκπροσώπους των 39 εκ των πιο σημαντικών μέσων αυτοκινήτου και lifestyle της χώρας, που επιλέγουν τους 60 κριτές κάθε χρόνο.
Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας στις αρχές Νοεμβρίου, οι κριτές επέλεξαν τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για το 2023 που περιλάμβαναν τα Toyota Prius, Toyota Alphard, Nissan Serena, Honda ZR-V, Subaru Crosstrek, Mitsubishi Delica Mini, Abarth 500e, BMW X1, Maserati Grecale και Volkswagen ID.4.
Στον τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας, οι κριτές συγκεντρώθηκαν στην πίστα Sodegaura Forest Raceway κοντά στο Τόκιο για να δοκιμάσουν τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα πριν ψηφίσουν για τους νικητές.

Στις ειδικές κατηγορίες βραβείων, το Mitsubishi Delica Mini (ένα kei-car) κέρδισε το τρόπαιο Design Car of the Year, ενώ το Nissan Serena κέρδισε το βραβείο Technology Car of the Year για το νέο του σύστημα e-Power που φέρει, και συνδυάζει ένα τρικύλινδρο 1,4-λίτρων υβριδικό σύστημα και το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Pro-Pilot 2.0, που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια σε αυτοκινητόδρομους.
Το Ειδικό Βραβείο της Οργανωτικής Επιτροπής των βραβείων COTY απονεμήθηκε στο Japan Mobility Show, ήτοι η παλιά έκθεση του Τόκιο, η οποία επέστρεψε μετά από 4 χρόνια με ένα επαναπροσδιορισμένο θέμα και υποδέχθηκε με επιτυχία πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό