19.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

To show στο Κάπρι για τα 15 χρόνια του Jacquemus

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν 15 χρόνια από την ημέρα που ο Simon Porte Jacquemus ίδρυσε το ομώνυμο brand του. Ήταν το 2009 κι εκείνος ήταν 20 ετών. Τώρα, 15 χρόνια μετά, ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο μιας απόλυτα επιτυχημένης πορείας.

Το brand Jacquemus ανήκει ανάμεσα στα κορυφαία luxury brands της νέας εποχής έχοντας συνδέσει τη μοντέρνα αισθητική του με την αύρα του Νότου της Γαλλίας – και της Μεσογείου- από τον οποίο κατάγεται ο σχεδιαστής. Τα shows του είναι απ’ αυτά που πάντα θα συζητηθούν για τις ωραίες τους ιδέες, όπως για παράδειγμα το catwalk ανάμεσα σε λιβάδια λεβάντας (για τη συλλογή A/K 2020) με το οποίο γιόρτασε 10 χρόνια στον χώρο της μόδας, αλλά και εκείνο στις Βερσαλλίες που ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το brand.

Και τώρα, ο Jacquemus ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το επόμενο show στο Κάπρι και συγκεκριμένα στη διάσημη Casa Malaparte.

Το show για τα 15 χρόνια Jacquemus θα φιλοξενηθεί στις 10 Ιουνίου στην εμβληματική του Μοντερνισμού βίλα Malaparte που είναι κτισμένη πάνω σ’ ένα βράχο στο Κάπρι. Ο σχεδιαστής επέλεξε τη συγκεκριμένη βίλα, που στο παρελθόν έχει εμπνεύσει τον Karl Lagerfeld, γιατί θέλει- όπως αποκάλυψε στη σύντομη ανακοίνωσή του στο Instagram- να αποδώσει φόρο τιμής σε μία από τις αγαπημένες του ταινίες, το φιλμ Le Mépris (Περιφρόνηση) του Jean-Luc Godard.

Σε μία από τις σκηνές της ταινίας, που εμπνέει τον σχεδιαστή, η Brigitte Bardot κάνει ηλιοθεραπεία γυμνή στην ταράτσα της περίφημης κατοικίας που ξεκίνησε να χτίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Curzio Malaparte το 1937, και η οποία πέρα από την αρχιτεκτονική της ξεχωρίζει και για το κόκκινο χρώμα της.

Η Casa Malaparte έχει φιλοξενήσει φωτογραφίσεις για editorials και καμπάνιες μόδας, αλλά όπως λέει το brand Jacquemus, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί σ’ αυτή fashion show.

Να θυμίσουμε ότι το πιο πρόσφατο show Jacquemus, για τη συλλογή “Les Sculptures”, φιλοξενήθηκε σ’ ένα άλλο εμβληματικό κτίριο της Μεσογείου, το μουσείο μοντέρνα τέχνης Fondation Maeght.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό