17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

To Renault 4Ever Trophy προλογίζει το θρυλικό 4L

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γαλλική εταιρία παρουσιάζει στο Παρίσι ένα πρωτότυπο μοντέλο που αναβιώνει το θρυλικό R4 από την δεκαετία του 1960.
Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο η Renault έχει συμμετάσχει σε αγώνες σαφάρι και αυτή ήταν η έμπνευση για το πρωτότυπο 4Ever. Που αποτελεί τον προπομπό ενός σύγχρονου 4L, έχει μήκος 4,16 μέτρων και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ το off road τονίζεται έξυπνα και από άλλα στοιχεία.

Στοιχεία όπως τα τονισμένα πλαστικά προστατευτικά, η σχάρα με τη ρεζέρβα, οι τροχοί των 19 ιντσών με το ενσωματωμένο σύστημα αυξομείωσης της πίεσής του, τα εκτός δρόμους ελαστικά αλλά και το… φτυάρι.

Που ίσως δεν υπάρχει στο μοντέλο παραγωγής -κάτι που ίσως ισχύσει και για τις κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους εξωτερικούς καθρέφτες- που θα έχει μια crossover σχεδίαση, στην οποία θα διατηρηθεί η μάσκα με τους ρετρό προβολείς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Renault το 4 θα παρουσιαστεί μετά το 5, που θα είναι έτοιμο το 2023 και θα αποτελέσει στην ουσία το διάδοχο του Zoe.

Το αποκλειστικά ηλεκτρικό 4 θα το δούμε το 2024 και η βάση του θα είναι το πλαίσιο CMF-BEV.  

Ο διάσημος πρόγονός του, το Renault 4 κατασκευαζόταν περισσότερα από 40 χρόνια, από το 1961 έως το 1992, παγκοσμίως ξεπέρασε τα οκτώ εκατομμύρια σε πωλήσεις, ενώ ήταν διαθέσιμο και ως δίθυρο επαγγελματικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό