20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

To Librem Mini Computer δίνει έμφαση στην ασφάλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αγορά των Mini Computers έχει το δικό της ενδιαφέρον, καθώς μπορεί σε αυτή να βρει κανείς προτάσεις κάθε είδους.

Το Librem Mini υπόσχεται εξελιγμένες υπηρεσίες διατήρησης ιδιωτικότητας και ασφάλειας, όπως το δηλώνει η Purism, η εταιρεία που έχει κατασκευάσει τον μικρό αυτό υπολογιστή, ο οποίος φέρεται να είναι ικανός να αντεπεξέλθει στις υπολογιστικές ανάγκες ενός μικρού οικιακού γραφείου, χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο, ή να κάνει θόρυβο με τη λειτουργία του.

Οι διαστάσεις του είναι πραγματικά συμπαγείς (12.8 x 12.8 x 3.8 εκατοστά), ενώ υπάρχει και ανεμιστήρας για τη σωστή απαγωγή θερμότητας. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Core i7-8565U, με γραφικά Intel UHD και μνήμη RAM 8 GB. Η μνήμη μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση μέχρι και τα 64 GB, ενώ στο πεδίο του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, ο χρήστης επιλέγει τον SSD που θα τοποθετήσει, με τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα που υποστηρίζεται να είναι τα 2 ΤΒ.

Αρκετά καλή είναι και η συνδεσιμότητα του Librem Mini Computer, με τέσσερις θύρες USB 3.0, δύο θύρες USB 2.0 και μία USB-C. Υπάρχει θύρα HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 που υποστηρίζει ποιότητα 4K στα 60 Hz, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το βύσμα 3.5 mm για τον ήχο και το Gigabit Ethernet. Φυσικά, προσφέρονται και όλες οι μορφές ασύρματης συνδεσιμότητας.

Το λειτουργικό σύστημα είναι το PureOS Linux, το οποίο εγγυάται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, με πλήρη κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου και ειδικό λογισμικό που εντοπίζει το πότε γίνεται κάποια παραβίαση των αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας. Σε πρώτη φάση, το μικρό αυτό PC είναι διαθέσιμο μέσω πλατφόρμας crowdfunding σε προνομιακή τιμή και μόλις συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει στην έναρξη της μαζικής παραγωγής του. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο στόχος δεν είχε καλυφθεί, αλλά οι οιωνοί για αυτό ήταν θετικοί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό