20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

To Google Doodle τιμά την Eunice Newton Foote που ανακάλυψε το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανακάλυψή της αγνοήθηκε για περίπου 100 χρόνια

Το Doodle της Google τιμά σήμερα, 17 Ιουλίου την Αμερικανίδα επιστήμονα και ακτιβίστρια Eunice Newton Foote. Η Γιούνις Νιούτον Φουτ ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τις ανησυχητικές επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα για την ατμόσφαιρα το 1856. Σήμερα, αυτό είναι γνωστό ως το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Σύγκρινε τις θερμοκρασίες του ατμοσφαιρικού αέρα με τις θερμοκρασίες διαφόρων αερίων όταν θερμαίνονται. Σε σύγκριση με τον ατμοσφαιρικό αέρα, το διοξείδιο του άνθρακα και οι υδρατμοί υπερθερμαίνονται περισσότερο και χρειάζονταν πολύ περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν πάλι.

Όταν η ακτινοβολία του ήλιου απορροφάται από τη Γη, ένα μέρος της επανεκπέμπεται ως υπέρυθρη ακτινοβολία. Αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα απορροφούν θερμότητα και την αντανακλούν πίσω στη Γη, δημιουργώντας το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα αυτών των αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα μας, ανεβάζουν τη θερμοκρασία της Γης.

Η έρευνα της Eunice Newton Foote αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό για σχεδόν 100 χρόνια. Ήταν, δε, η πρώτη επιστήμονας που έστρεψε το ενδιαφέρον στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν το έργο της με την ελπίδα να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή στη Γη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό