23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

To Figure 01 της OpenAI είναι πολύ πιο προηγμένο από το Optimus της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Λες και δεν του έφταναν τα υπάρχοντα ζητήματα, ο Elon Musk έχει έναν επιπλέον λόγο να μισεί την OpenΑΙ, αφού το δικό της ρομπότ φαίνεται πολύ καλύτερο από το δικό του.

Η Figure, μια startup που συνεργάστηκε με το OpenAI για την ανάπτυξη ενός ανθρωποειδούς ρομπότ, κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο την Τετάρτη. Και είναι πραγματικά πολύ ανώτερο από οτιδήποτε έχει δείξει η Tesla μέχρι σήμερα με το ρομπότ Optimus.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο Youtube και δείχνει έναν άνθρωπο να αλληλεπιδρά με ένα ρομπότ που ονομάζεται Figure 01. Ο άνθρωπος έχει μια συνομιλία με φυσικό ήχο με το ρομπότ, ζητώντας του να εντοπίσει πρώτα τι κοιτάζει.

“Βλέπω ένα κόκκινο μήλο σε ένα πιάτο στο κέντρο του τραπεζιού, μια σχάρα στεγνώματος με φλιτζάνια και ένα πιάτο, και εσένα να στέκεσαι κοντά με το χέρι σου στο τραπέζι”, εξηγεί το Figure 01 σε ανθρώπινο τόνο.

Ο άνθρωπος ζητά κάτι να φάει και το Figure 01 προχωρά να του δώσει το μήλο. Στη συνέχεια, ο άνθρωπος τοποθετεί μερικά σκουπίδια στο περιβάλλον και ζητά από το ρομπότ να εξηγήσει τι έκανε, γιατί το έκανε και παράλληλα μαζέψει τα σκουπίδια. Υπάρχει, φυσικά, κάποιος χρόνος καθυστέρησης καθώς το ρομπότ επεξεργάζεται τις οδηγίες, αλλά κατά τα άλλα εκτελεί τέλεια την εντολή.

«Σας έδωσα το μήλο επειδή είναι το μόνο, ε, φαγώσιμο στοιχείο που θα μπορούσα να σας δώσω από το τραπέζι», απαντά, βάζοντας και ένα καθαρά ανθρώπινο “ε” που διακόπτει τη μέση της πρότασης.

Στη συνέχεια, ο άνθρωπος ρωτά το Figure 01 τι πρέπει να συμβεί στη συνέχεια με βάση την τοποθέτηση των πιάτων στο τραπέζι. Το ρομπότ λέει ότι τα πιάτα είναι πιθανό να μπουν στη σχάρα στεγνώματος στη συνέχεια. Ο άνθρωπος επικυρώνει προφορικά την υπόθεση και ζητά από το ρομπότ να κάνει ακριβώς αυτό, με εκείνο να επιδεικνύει απίστευτη επιδεξιότητα και ακρίβεια στο να σηκώνει πρώτα το φλιτζάνι και να το αναποδογυρίζει πριν το βάλει στη θέση του.

Το Optimus της Tesla, ωστόσο, φαίνεται να είναι πολύ πίσω αφού στο τελευταίο βίντεο που μοιράστηκε ο Elon Musk φαίνεται απλώς να περπατάει στο εργαστήριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό