18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

To ChatGPT αποκτά μνήμη – Θα θυμάται εσένα και τις συζητήσεις σας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ChatGPT αποκτά μνήμη για να θυμάται τις προηγούμενες συνομιλίες σας και να κάνει τις μελλοντικές πιο χρήσιμες. Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα δοκιμάζεται από ένα μικρό τμήμα δωρεάν και plus χρηστών. Ευρύτερη διάθεση δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα αλλά η OpenAI δεσμεύεται να ενημερώσει το κοινό σχετικά σύντομα.

Με την απόκτηση μνήμης θα μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να θυμηθεί κάτι συγκεκριμένο ή να μαζέψει όλες τις λεπτομέρειες μόνο του. Η μνήμη θα βελτιώνεται όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείτε και οι βελτιώσεις θα γίνονται όλο και πιο αισθητές με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε το ChatGPT να θυμάται λεπτομέρειες σχετικά με εσάς και άτομα σημαντικά για εσάς, ώστε να κάνει τις αλληλεπιδράσεις σας πιο εύκολες και λιγότερο περίπλοκες στο μέλλον. Ή αν θέλετε να θυμάται τις προτιμήσεις σας στον τρόπο π.χ. που γράφει ένα κείμενο ή κάποια άλλη οδηγία που έχετε δώσει στο παρελθόν.

Μπορεί επίσης να θυμάται τον τόνο και τη φωνή σας και να τα εφαρμόζει αυτόματα σε πράγματα όπως αναρτήσεις ιστολογίου χωρίς να χρειάζεται επανάληψη.

Κατά την κωδικοποίηση, του λέτε τη γλώσσα προγραμματισμού και τα πλαίσια και θα τα θυμάται για τις επόμενες εργασίες, απλοποιώντας τη διαδικασία.

Η νέα λειτουργία του ChatGPT του επιτρέπει να θυμάται πράγματα αλλά μπορεί επίσης να ξεχάσει ό,τι θέλετε. Απλά πρέπει να το πείτε. Μπορείτε να προβάλετε και να διαγράψετε συγκεκριμένες μνήμες ή να διαγράψετε όλες τις μνήμες στις ρυθμίσεις. Η διαγραφή μιας συνομιλίας δεν θα διαγράψει τη μνήμη, χρειάζεται να διαγράψετε ξεχωριστά τη μνήμη του chatbox.

Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωρινές συνομιλίες χωρίς μνήμη. Αυτές οι συνομιλίες δεν θα εμφανίζονται στο ιστορικό, δεν θα χρησιμοποιούν μνήμη και δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μοντέλων του OpenAI. Κάτι σαν την ανώνυμη περιήγηση στο browser αλλά χωρίς τη συλλογή δεδομένων. Ή μπορείτε απλά να απενεργοποιήσετε τη μνήμη ανά πάσα στιγμή μέσω των ρυθμίσεων. Όσο είναι απενεργοποιημένο, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε αναμνήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό