16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

To App Store «πρόδωσε» την έλευση του ανταγωνιστή του Twitter από την Metα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ είχε αποφασίσει να δημιουργήσει άλλη μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στις ήδη υπάρχουσες κάτω από την ομπρέλα της μητρικής εταιρείας του Metα. Εκτός από το Facebook, το Instagram και το WhatsApp  o άνθρωπος που δημιούργησε τον κόσμο των social media θέλησε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανταγωνιστική στο Twitter θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί τα διαφόρων ειδών προβλήματα που αντιμετωπίζει το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ.

Είχε γίνει επίσης γνωστό ότι η νέα πλατφόρμα βρίσκεται στη φάση των δοκιμών από το προσωπικό της Metα με προσωρινή κωδική ονομασία το Project 92 ενώ διαρρέεται ότι ένα πιθανό όνομα της όταν κυκλοφορήσει είναι το «Thread» (Νήμα). Όμως στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, το App Store έγινε μια καταχώρηση σύμφωνα με την οποία το Thread θα κυκλοφορήσει την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουλίου. Σύμφωνα με την καταχώρηση οι χρήστες του Thread θα μπορούν να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη με αυτό που διαθέτουν στο Instagram και να ακολουθούν τους ίδιους λογαριασμούς με το Instagram. H αρχιτεκτονική της πλατφόρμας θα είναι παρόμοια με αυτή του Twitter με αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο και τα διάφορα εργαλεία επιδοκομιασίας, σχολιασμού και κοινοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πληροφορίες για τις προσπάθειες που καταβάλει η Metα ώστε το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας να συνδυαστεί με ορισμένους διάσημους χρήστες που θα αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό σε αυτή. Διάφορα ονόματα επωνύμων από κάθε τομέα κυκλοφορούν να είναι σε συζητήσεις με την Metα για να γίνουν χρήστες της νέας πλατφόρμας με εκείνα που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής να είναι αυτά του Δαλάι Λάμα και της Όπρα Γουίνφρει οι οποίοι διατηρούν ενεργούς λογαριασμούς στο Twitter χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποιο αντίδραση η σχόλιο είτε από την Metα είτε από κάποιον από τους επωνύμους που φέρονται ως στόχοι της για συνεργασία.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό