31.8 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

To φακελάκι στον γαμπρό συνιστά φοροδιαφυγή;

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα νέα εργαλεία που έχει στα χέρια της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ ) αναφέρθηκε ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής με αφορμή και τη «σκόνη» που σηκώθηκε γύρω από τον περιβόητο γάμο Ελέτσι – Λεμονίδη. 

«Παρακολουθούμε τα Social Media, υπάρχει ειδική ομάδα αλλά και οι νέες τεχνολογίες» είπε ο κ. Πιτσιλής και εξήγησε αναλυτικά στο τι ψάχνει η Αρχή: «Η εικόνα πολυτέλειας που δεν συνάδει με τη φορολογική εικόνα επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων…». 

Ειδική αναφορά έκανε και στους Influencers: «Ξέρουμε πλέον το πώς σκέφτονται και γνωρίζουμε το τι να περιμένουμε», είπε ο κ. Πιτσιλής και κάνοντας μία έμμεση αναφορά στον επίμαχο γάμο, σημείωσε: «Οι δεξιώσεις είναι πηγή προβλημάτων…». 

Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο κ. Πιτσιλής στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ εάν το… φακελάκι στον γαμπρό αποτελεί για την ΑΑΔΕ ένα στοιχείο φοροδιαφυγής: 

«Μιλάμε για 50 και 100 ευρώ και αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή αλλά γίνεται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευπρέπειας» σημείωσε ο Γιώργος Πιτσιλής επισημαίνοντας πως η Αρχή ενδιαφέρεται για τις συστηματικές υποθέσεις που οδηγούν σε φοροδιαφυγή . 

Επίσης ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε πως εκτός από τα «μικρότερα ψάρια», η Αρχή έχει ρίξει το βάρος της και σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν κυρίως σε λαθρεμπόριο, τριγωνικές σχέσεις αλλά και σε έσοδα από ΦΠΑ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό