24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Tips για να μπεις σε γιορτινό κλίμα ακόμα κι εσύ που η καθημερινότητά σου μοιάζει με «μαραθώνιος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν δεν έχεις προλάβει ακόμα ούτε να στολίσεις γιατί η κάθε μέρα «τρέχεις και δεν φτάνεις» πάρε μια βαθιά ανάσα και θα σου διάβασε πώς με απλά βήματα προλαβαίνεις να μπεις σε γιορτινό mood.

Είμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα κι όμως εσύ λόγω της «τρελής» καθημερινότητας που έχεις, δεν έχεις προλάβει ακόμα να μπεις σε x-mas mood; Κοιτάζεις την ατζέντα σου και δεν υπάρχει πουθενά σχεδόν κενό ανάμεσα στις οικογενειακές και επαγγελματικές σου υποχρεώσεις για να έρθεις σε «επαφή» με το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων και το μόνο που σου θυμίζει σε ποια περίοδο του χρόνου βρίσκεσαι είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις πλατείες και τα χιλιάδες λαμπάκια στους δρόμους που περνάς φευγαλέα με το αυτοκίνητό σου;

Ψυχραιμία, υπάρχει τρόπος ακόμα και τώρα να μπεις κι εσύ στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων κάνοντας κάποια μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σου.

Για αρχή κάνε την διακόσμηση του σπιτιού σου λίγο πιο γιορτινή. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι πολύ εξεζητημένο ή φανταχτερό, ένα στεφάνι στην πόρτα σου ή ένα μικρό δέντρο – ακόμα κι αν το αγοράσεις με τα στολίδια επάνω – θα σου αλλάξουν αμέσως την διάθεση κάνοντας τον χώρο σου λίγο πιο ζεστό και εορταστικό.

Κάτι άλλο που μπορεί να σε βάλει στο λεγόμενο christmas mood είναι το να κάνεις μια βόλτα στη στολισμένη πόλη σου. Γυρνώντας από τη δουλειά σου πάρε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο ρόφημα στο χέρι και ξεκίνα να κάνεις βόλτα στα μαγαζιά που έχουν βάλει τα γιορτινά τους. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι. Και μόνο που θα είσαι χαλαρή, πίνοντας το ρόφημά σου και θα παρακολουθείς τον κόσμο είτε να ψωνίζει είτε να βγάζει αναμηνστικές φωτογραφίες στα διάφορα στολίδια που θα έχει βάλει ο δήμος στην πλατεία, θα σε κάνουν να αισθανθείς αμέσως το γιορτινό κλίμα.

Τα Χριστούγεννα είναι επίσης η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς, έτσι κάτι που θα μπορούσε να σε βάλει μέσα στο κλίμα είναι το να βοηθήσεις εθελοντικά κάποιον που το έχει ανάγκη. Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις ολόκληρη μέρα, αν δεν προλαβαίνεις. Μπορείς για παράδειγμα να ρωτήσεις κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό αν θέλουν βοήθεια με τα συσσίτια αγάπης που κάνουν τέτοιες μέρες ή μπορείς να ξεκαθαρίσεις κάποια ρούχα που δεν θες και να τα δωρίσεις σε κάποιον που ξέρεις πως τα έχει ανάγκη.

Και φυσικά τι ποιο σωστό για να γίνει η διάθεσή σου χριστουγεννιάτικη από το να δεις χριστουγεννιάτικες ταινίες. Επειδή ένας μαραθώνιος χριστουγεννιάτικων ταινιών ίσως δεν είναι εφικτός, λόγω του φορτωμένου προγράμματός σου, βρες ένα βράδυ που θα σε βολεύει, κάλεσε τους φίλους σου και απολαύστε κλασσικές αγαπημένες ταινίες στο σπίτι σου πίνοντας ζεστή σοκολάτα. Άλλωστε γίνονται Χριστούγεννα αν δεν δεις το «Μόνος στο σπίτι» για 1000 φορά; Όχι βέβαια, σε προλαβαίνω εγώ.

https://www.instagram.com/reel/CzpGJ7LMEcZ/

Αντίστοιχα μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο με χριστουγεννιάτικο θέμα ή να φτιάξεις μια playlist με τα αγαπημένα σου χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να την ακούς πηγαίνοντας ή γυρνώντας από τις διάφορες δουλειές σου. Με λίγη Mariah Carey δεν έχασε κανείς!

Aπό την άλλη αν σου αρέσει η μαγειρική και είναι κάτι που μπορεί να σε αποφορτίσει μετά από μια κουραστική μέρα, το να φτιάξεις μια μικρή ποσότητα από μελομακάρονα, κουραμπιέδες η όποιο άλλο γλυκό σου θυμίζει Χριστούγεννα θα κάνει απευθείας τη διάθεσή σου και το σπίτι σου πιο γιορτινό.

Αν βέβαια, η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σου ένα δείπνο σε ένα όμορφο εστιατόριο ή ένας καφές με γλυκό σε ένα μαγαζί στην πόλη που σίγουρα θα είναι στολισμένα στο έπακρο θα σου δώσουν αυτή την χριστουγεννιάτικη αίσθηση που ίσως μέχρι στιγμής σου λείπει.

Αν και πάλι όλα αυτά σου φαίνονται «βουνό», το μόνο που θα χρειαστείς για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου είναι να πάρεις μια χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη ή ένα αλεξανδρινό για το σπίτι σου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό