17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Tim Allen: Όταν ο δημοφιλής ηθοποιός καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τιμ Άλεν κατέδωσε τους συνεργούς του και βγήκε από τη φυλακή με μειωμένη ποινή – Δηλώνει ότι το μάθημα αυτό ήταν πολύτιμο

Πολλοί γνωρίζουν τον δημοφιλή Αμερικανό ηθοποιό και κωμικό Τιμ Άλεν από τις ταινίες του Άγιου Βασίλη και ως «φωνή» του Buzz Lightyear στις ταινίες Toy Story. Ξέρατε όμως ότι ο ηθοποιός έχει σκοτεινό παρελθόν; Ο 70χρονος σήμερα Άλεν είχε συλληφθεί στα νιάτα του, επειδή μετέφερε ένα κιλό κοκαΐνης στην τσάντα του.

Η ιστορία αυτή συνεχίζει να τον κατατρύχει μέχρι σήμερα, ακόμα κι όταν έχει αφήσει το σκοτεινό παρελθόν του προ πολλού πίσω του.  Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν για τη σύλληψή του για ναρκωτικά, καθώς η επιτυχία του στο Χόλιγουντ την επισκίασε από τότε.

Ο Άλεν (Τίμοθι Άλαν Ντικ το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1953 στο Ντένβερ του Κολοράντο. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά που γεννήθηκαν από τον κτηματομεσίτη Τζέραλντ Μ. Ντικ και την εργαζόμενη στην κοινωνική υπηρεσία Μάρθα Κάθριν Ντικ.

Ο Άλεν είχε πάντα την ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους να γελούν. Έκανε το ντεμπούτο του ως standup κωμικός στο Comedy Castle του Ντιτρόιτ το 1975, μόλις ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή του.

Η καριέρα του ως κωμικού άρχισε να ανθίζει. Μετά την αποφοίτησή του, εργαζόταν σε μια διαφημιστική εταιρεία τη μέρα και έκανε standup κωμωδία τη νύχτα. Η καριέρα του ήταν ανοδική, αλλά τον έριξε στις καταχρήσεις και στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η φωτογραφία σήμανσης

Όμως ο Άλεν δεν ήταν απλώς χρήστης, αλλά διακινούσε και ναρκωτικά. Στις 2 Οκτωβρίου 1978, έτυχε να δώσει μια τσάντα γεμάτη με κοκαΐνη σε έναν μυστικό αστυνομικό. Συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Kalamazoo/Battle Creek στο Μίσιγκαν, αφού βρέθηκε σχεδόν μισό κιλό (453 γραμμάρια) κοκαΐνη στις αποσκευές του. Ήταν 25 ετών, και αυτή δεν ήταν η μοναδική του σύλληψη.

Κινδύνευε ακόμα και με ισόβια κάθειρξη αν δεν είχε δηλώσει ένοχος για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών. Ο Άλεν χρειάστηκε επίσης να καταδώσει τους συνεργούς του για να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών έως επτά ετών. Ο Άλεν έμεινε πίσω από τα κάγκελα για δύο χρόνια και τέσσερις μήνες.

Μετά από οκτώ μήνες στη φυλακή, ο Άλεν προσαρμόστηκε στη νέα του κατάσταση. Έμαθε επίσης ένα πολύτιμο μάθημα.

Ο ηθοποιός δεν έχασε χρόνο για να επιστρέψει στην πρώτη του αγάπη: την standup comedy. Ήταν τακτικός στο The Comedy Store στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.Το 1988, ο Άλεν έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε έναν μικρό ρόλο ως χειριστής αποσκευών στο αμερικανικό δράμα Tropical Snow του 1988, με πρωταγωνιστές τον Ντέιβιντ Καραντάιν και τη Μαντλίν Στόου.

Αλλά μόλις το 1991 έγινε γνωστός ως το αστέρι του σίριαλ Home Improvement που προβλήθηκε για οκτώ σεζόν. Η άνοδος και η λάμψη έκτοτε ήταν διαρκής, αφήνοντας πίσως της το σκοτάδι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό