23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Tesla Optimus Gen 2: Αποκαλύφθηκε το νέο ανθρωποειδές ρομπότ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla αποκάλυψε το «Optimus Gen 2», μια νέα γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της που θα πρέπει να μπορεί να αναλαμβάνει επαναλαμβανόμενες εργασίες από ανθρώπους.

Το Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, φαινόταν σαν μια ανώριμη ιδέα του CEO Elon Musk που δεν εντυπωσίασε στην επίδειξη στο Tesla AI Day πέρυσι. Εκεί, μετά βίας μπορούσε να περπατήσει και να χαιρετήσει το πλήθος.

Το project, ωστόσο, κέρδιζε σε αξιοπιστία τους μετόχους στη συνέλευση της Tesla νωρίτερα φέτος. Τότε έδειξε αρκετά ακόμη πρωτότυπα που όλα φαίνονταν πιο προηγμένα και άρχισαν να εκτελούν πραγματικά χρήσιμες εργασίες.

Τον Σεπτέμβριο, λάβαμε άλλη μια ενημέρωση για το Optimus. Σε αυτή την αναφορά, ο Tesla είπε ότι το Optimus εκπαιδεύεται τώρα με νευρωνικά δίκτυα από άκρο σε άκρο και είναι σε θέση να εκτελεί νέες εργασίες, όπως η αυτόνομη ταξινόμηση αντικειμένων.

Η Tesla κυκλοφόρησε τώρα μια νέα ενημέρωση από το πρόγραμμα Optimus. Αυτή τη φορά, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το Optimus Gen 2, μια νέα γενιά του πρωτότυπου ανθρωποειδούς ρομπότ. Αυτή η έκδοση του ρομπότ διαθέτει πλέον όλους τους ενεργοποιητές και αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί από την Tesla.

There’s a new bot in town 🤖

Check this out (until the very end)!https://t.co/duFdhwNe3K pic.twitter.com/8pbhwW0WNc

— Tesla Optimus (@Tesla_Optimus) December 13, 2023

Με αυτή τη νέα έκδοση, ο Tesla λέει ότι το ρομπότ είναι πλέον σε θέση να περπατήσει 30% πιο γρήγορα και φαίνεται πως μπαίνει στο φάσμα της χρησιμότητας. Ακόμα, το βάρος του μειώθηκε κατά 10 κιλά, ενώ βελτιώθηκε και η ισορροπία του.

Το Tesla Optimus Gen 2 διαθέτει, επίσης, ολοκαίνουργια χέρια που μοιάζουν με μια σημαντική αναβάθμιση.

Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να αρχίσει σύντομα να χρησιμοποιεί το ρομπότ στις δικές της κατασκευαστικές δραστηριότητες. Μόλις αποδείξει τη χρησιμότητά του, η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά το ρομπότ.

Σε προηγούμενη ενημέρωση για το Optimus, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, υποστήριξε ότι «τα πράγματα του Optimus είναι εξαιρετικά υποτιμημένα και ότι η ζήτηση θα μπορούσε να φτάσει τα 10 έως 20 δισεκατομμύρια μονάδες.

Έφτασε στο σημείο να «προβλέψει με σιγουριά» ότι το Optimus θα αντιπροσωπεύει «το μεγαλύτερο μέρος της μακροπρόθεσμης αξίας της Tesla».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό