19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Tesla Model S Plaid, τώρα και με Track Package

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος λογικός άνθρωπος θεωρεί πως ένα αμιγώς ηλεκτρικό premium sedan που παράγει περισσότερα από 1.000 άλογα και 1.400 Nm ροπής και ζυγίζει περισσότερο από 2.100 κιλά αποτελεί καλή επιλογή για παιχνίδι στην πίστα αλλά προφανώς κάποιοι το πιστεύουν και γι’ αυτό η Tesla λανσάρει το “Track Package” για το Model S Plaid. Το πακέτο κοστίζει από 15.000 έως 20.000 δολάρια στις Η.Π.Α. και όπως είναι λογικό, στοχεύει στην αναβάθμιση εκείνων των μερών που καταπονούνται περισσότερο από την παρατεταμένη γρήγορη οδήγηση.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το νέο σύστημα πέδησης που αποτελείται από δίσκους carbon-silicon carbide 410 χιλιοστών και στους τέσσερις τροχούς, με αυτούς στον εμπρός άξονα να συνδυάζονται με σφυρήλατες, 6-πίστονες δαγκάνες και αυτούς του πίσω άξονα με σφυρήλατες τετραπίστονες δαγκάνες. Νέα είναι και τα τακάκια αλλά και το υγρό φρένων ώστε αμφότερα να διαχειρίζονται καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες. Το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης φιλοξενείται στις “Zero G” ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που στο Track Pack ντύνονται με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supercar 3R υψηλών επιδόσεων σε διάσταση 285/35 εμπρός και 305/30 πίσω.

Το νέο πακέτο που είναι ήδη διαθέσιμο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, επιτρέπει στην εταιρία να “ξεκλειδώσει” την μέγιστη τελική ταχύτητα που επίσημα είναι 322 km/h και μέχρι τώρα δεν ήταν προσβάσιμη κατά βάση, λόγω των φρένων του Model S που θεωρούνταν ανεπαρκή για αυτού του είδους τις ταχύτητες. Με το νέο σύστημα πέδησης και τα νέα ελαστικά όμως, το πρόβλημα λύνεται και το ούτως ή άλλως εξωφρενικά γρήγορο Model S Plaid μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του κινητήριου συνόλου του!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό