16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Taylor Swift: Γιατί «τρομοκρατεί» το επιτελείο του Τραμπ – «Είναι όργανο του Πενταγώνου!»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2012 ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρούσε την Taylor Swift (Τέιλορ Σουίφτ) καταπληκτική. Ο Τραμπ ήταν τότε εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και σταρ της reality TV και η Swift ήταν πολύ γνωστή τραγουδίστρια της ποπ, εφηβικό είδωλο και απολίτικη.

Το 2024 ο Τραμπ είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, με πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

35.000 νέοι αμερικανοί ψηφοφόροι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους αφότου η Swift παρότρυνε τους θαυμαστές της να το κάνουν

Το 2024 η Taylor Swift, ηλικίας μόλις 34 ετών, είναι παγκόσμιο πολιτισμικό φαινόμενο, το οποίο αφενός ενισχύει την αμερικανική οικονομία (η περιοδεία της με τίτλο «Eras» του 2023 απέφερε περισσότερα από 4 δισ. δολάρια και έγινε η πιο επιτυχημένη περιοδεία στην ιστορία της ποπ) και αφετέρου μπορεί να επηρεάζει το πολιτικό σκηνικό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ιστότοπος Vote.org ανέφερε ότι 35.000 νέοι αμερικανοί ψηφοφόροι είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους – αύξηση 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος – αφότου η Taylor Swift παρότρυνε τους θαυμαστές της (280 εκατ. ακόλουθοι στον λογαριασμό της στο Ιnstagram) να εγγραφούν για να ψηφίσουν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το περιοδικό «ΤΙΜΕ» την ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς για το 2023. Αιτιολογώντας το σκεπτικό της επιλογής του, σημείωσε ότι πέραν των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων της, η Σουίφτ έφερε φως και χαρά στον κόσμο σε μια χρονιά που τόσο τα είχε ανάγκη.

Και ύστερα ήρθε το 2024. Δημοσκόπηση του Ιανουαρίου για το «Newsweek» κατέγραψε ότι το 18% των ερωτηθέντων Αμερικανών δήλωσαν ότι είναι «πιθανόν» και «πολύ πιθανόν» να ψηφίσουν στις εκλογές τον υποψήφιο τον οποίο θα στηρίξει η σουπερστάρ της ποπ.

Τον ίδιο μήνα, δημοσκόπηση του Lending Tree κατέγραψε ότι 13% περισσότεροι Αμερικανοί δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για το αμερικανικό ποδόσφαιρο και ότι υποστηρίζουν την ομάδα των Kansas City Chiefs γιατί σε αυτήν παίζει ο Τράβις Κέλσι, με τον οποίο είναι ερωτευμένη η Τέιλορ Σουίφτ.

Ακόμη και η φημολογούμενη παρουσία της σταρ στον χθεσινό τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (NFL), το γνωστό Super Bowl, είχε πυροδοτήσει φήμες ότι θα κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η δύναμη της επιρροής της Taylor Swift στους αμερικανούς ψηφοφόρους ανησυχεί ιδιαιτέρως τους Ρεπουμπλικανούς. Μέλη του πλήθους MAGA («Make America Great Again», δηλ. «Ξανακάντε Σπουδαία την Αμερική»), που στηρίζουν τον Τραμπ, διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας για την τραγουδίστρια. Το Fox News έφτασε να υπαινιχθεί ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η Swift είναι όργανο του Πενταγώνου! (το Πεντάγωνο το διέψευσε).

Οι Ρεπουμπλικανοί τρέμουν την απήχηση της Taylor Swift στους νεότερους σε ηλικία ψηφοφόρους, μια μερίδα του εκλογικού σώματος την οποία βλέπουν να χάνουν εξαιτίας των θέσεών τους για τις αμβλώσεις, την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και την οπλοκατοχή.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2022, η οποία ανέτρεψε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η Swift τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του συγκεκριμένου δικαιώματος.

Επίσης έχει κατ’ επανάληψιν στηρίξει τα δικαιώματα των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και έχει ταχθεί σθεναρά κατά των φυλετικών διακρίσεων – απόψεις μη προσφιλείς στους Ρεπουμπλικανούς.

Σε περίπτωση που η Taylor Swift δηλώσει ότι στηρίζει τους Δημοκρατικούς και τον Μπάιντεν, όπως είχε κάνει στις εκλογές του 2020, οι Ρεπουμπλικανοί θεωρούν ότι η τραγουδίστρια μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι εναντίον τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό