21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

TASS: Η Ρωσία θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας στο εγγύς μέλλον. Θα εργαζόμαστε σε τακτική βάση» ανέφερε ρωσική πηγή

Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο σύντομα θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα, ανέφερε την Τετάρτη το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

«Θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας στο εγγύς μέλλον. Θα εργαζόμαστε σε τακτική βάση» ανέφερε η ρωσική διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη που μίλησε στο TASS, η απόφαση έχει να κάνει «με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ρωσικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της που διαμένουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου». Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι «αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, έχουν διπλωματικές αποστολές που ασχολούνται με προξενικά ζητήματα που λειτουργούν στη βόρεια Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια».

Η απόφαση της παροχής προξενικών υπηρεσιών «δεν έχει πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας εκεί» υποστήριξε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ.

Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι υπήκοοι εκτιμάται ότι ζουν σήμερα στα Κατεχόμενα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό