16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Tουρκικό συμβούλιο ασφαλείας: Βολές στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κυπριακό και η Λιβύη βασικά θέματα στην ατζέντα του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε για τρεις ώρες την Πέμπτη

«Βολές» κατά του ΟΗΕ για τη στάση του στο Κυπριακό εξαπολύει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας, μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η Άγκυρα δείχνει ότι ανεβάζει ψηλά τους τόνους στο Κυπριακό, καθώς μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, τη σκυτάλη πήρε το συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο κατηγορεί τον Οργανισμό για «μεροληπτική στάση σε βάρος των τουρκοκυπρίων» και τονίζει ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να είναι εγγυήτρια δύναμη. «

«Η στάση και οι δραστηριότητες διπλών προτύπων της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στην κυριαρχία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) και τις πιο βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες των Τουρκοκυπρίων είναι ασυμβίβαστες με την υποχρέωση αμεροληψίας και βλάπτουν τη φήμη της. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ότι προέκυψε για άλλη μια φορά η ανάγκη να τεθούν σε νομική βάση οι δραστηριότητες των ειρηνευτικών δυνάμεων στην «ΤΔΒΚ» μέσω γραπτής συμφωνίας με τις αρχές της «ΤΔΒΚ». Τονίστηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ασφάλειας και της ειρήνης των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες» τονίζεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Όσον αφορά στη Λιβύη, το κείμενο αναφέρει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει στον φιλικό και αδελφικό λαό της Λιβύης, που περνά δύσκολες στιγμές, με ισορροπημένο και ισότιμο τρόπο σε ολόκληρη τη χώρα, και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ενότητας και της αλληλεγγύης στην χώρα διατηρώντας την αλληλεγγύη που διαμορφώθηκε μετά τη μεγάλη καταστροφή, σε επαφή με όλους τους φορείς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό