20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Super-SUV 1.000 ίππων ετοιμάζει η Mercedes-AMG

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατηγορία των SUV θα αποκτήσει όπως όλα δείχνουν ένα νέο μέλος και αυτό θα διαθέτει διαβατήριο από το Affalterbach καθώς πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Mercedes-AMG σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο μοντέλο, στο… πολύ άνω άκρο του συγκεκριμένου segment. Ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε και εξελίσσεται για να τα βάλει με κορυφαίους εκπροσώπους της κατηγορίας όπως η BMW XM, η Lotus Eletre και η επερχόμενη ναυαρχίδα της Porsche και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, δεν θα σχετίζεται με κανένα άλλο SUV στην γκάμα της Mercedes ή της AMG.
Πρόκειται για μία εντελώς νέα πρόταση η οποία θα χρησιμοποιεί μία bespoke αρχιτεκτονική και όσον αφορά στον σχεδιασμό, θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision AMG που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στα μέσα του 2022. Για να δημιουργήσουμε μία εικόνα λοιπόν, μπορείς να φανταστείς ένα SUV στο μέγεθος και τον προσανατολισμό της Mercedes-AMG GLE 63 αλλά με το στιλ της Vision AMG και ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που θα προσφέρει περί τους 1.000 ίππους. Ελκυστική αν και ελαφρώς… περιορισμένης απήχησης πρόταση. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι το γερμανικό super-SUV θα κάνει χρήση της προηγμένης “AMG.EA” αρχιτεκτονικής που περιγράφεται από την εταιρία ως “τεχνολογικός πιονέρος” και θα εξοπλίζεται με τους εξίσου πρωτοποριακούς ηλεκτροκινητήρες της YASA που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε είναι μικρότεροι, ελαφρύτεροι και ταυτόχρονα ισχυρότεροι από τους συμβατικούς ηλεκτροκινητήρες. Αυτοί θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την επίτευξη του μαγικού νούμερου των 1.000 ίππων καθώς κάθε ηλεκτροκινητήρας που έχει εξελίξει η YASA για την Mercedes-AMG λέγεται πως είναι ικανός για σχεδόν 500 ίππους και προσφέρει ροπή που οριακά αρκεί για να αντιστρέφει την φορά περιστροφής της γης.

Στο συνολικό πακέτο της super-SUV της Mercedes-AMG δε, περιλαμβάνονται προηγμένα συστήματα torque vectoring, τετρακίνησης, τετραδιεύθυνσης και ανάρτησης προσφέροντας σύμφωνα με μία ανώνυμη πηγή “ένα εντελώς νέο επίπεδο δυνατοτήτων πρόσφυσης”. Για την ιστορία, να συμπληρώσουμε ότι την παραγωγή του κορυφαίου SUV μηδενικών εκπομπών της AMG θα αναλάβει το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Sildelfingen της Γερμανίας όπου κατασκευάζεται η νέα GT 4-Door Coupe ενώ λέγεται ότι στην οικογένεια θα ενταχθεί και ένα αντίστοιχης δυναμικότητας sedan. Αυτό αναμένεται να περάσει στην παραγωγή εντός του 2025 με το πανίσχυρο SUV αδερφάκι του να ακολουθεί έναν χρόνο αργότερα. Μέχρι τότε όμως, θα ακολουθήσει ένα ακόμα “Vision” πρωτότυπο οπότε θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό