20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Super League, Άρης – Παναθηναϊκός 2-0: Οι «κίτρινοι» τιμώρησαν τα «πράσινα» λάθη

Ειδήσεις Ελλάδα

Super League: Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παναθηναϊκού και θριάμβευσε (2-0) στο μεγάλο ματς της 12ης αγωνιστικής.

14
SHARES

Το «τριφύλλι» είχε την κατοχή, είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα.

Στοιχείο που είχε ο Άρης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος των αντιπάλων τους και πανηγύρισε το «τρίποντο» σε ένα ντέρμπι, κάτι που τόσο πολύ έψαχνε στη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα, μετά από εφτά αγώνες, κάτι που προκαλεί χαμό στην κορυφή, καθώς τέσσερις ομάδες έχουν διαφορά δύο βαθμών!

Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν φυσικά η φάση του πρώτου τέρματος, με τον Μπρινιόλι να κάνει δεύτερο τραγικό λάθος, μετά από εκείνο στο ματς με τη Ρεν.

Το «τριφύλλι» έδειξε μεγαλύτερη επιθετικότητα, έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Γενικότερα, ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά ο Κουέστα κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους.

Ο τερματοφύλακας του Άρη βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ιωαννίδη στο 21ο λεπτό, ενώ το ίδιο έγινε και στο 32ο λεπτό. Στη δεύτερη περίπτωση, βέβαια, ο Έλληνας επιθετικός σούταρε από δύσκολη θέση.

Ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλες καλές στιγμές, όπως το σουτ του Μπερνάρ στο 37’, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι (την ακούμπησε κι ο Κουέστα). Οι «κίτρινοι», από την πλευρά τους, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Παναγίδη στο 28ο λεπτό. Ο Μπρινιόλι έδιωξε το σουτ του 19χρονου μέσου.

Ο Ιταλός γκολκίπερ έμελλε να εξελιχθεί σε μοιραίο, καθώς στο 43ο λεπτό έκανε τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μορόν για να βάλει από το… πουθενά την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Μπρινιόλι άλλαξε τη μπάλα με τον Σένκεφελντ, αλλά όταν την υποδέχτηκε έκανε λάθος κοντρόλ, ο Ισπανός πίεσε, κέρδισε την μπάλα και με δεύτερη επαφή την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει τον Άρη, ο οποίος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το προβάδισμα. Οι «πράσινοι» είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι κλασική ευκαιρία, ενώ αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον τους.

Οι γηπεδούχοι, μετά το 66ο λεπτό, περιόρισαν τους αντιπάλους τους, κάλυψαν τους χώρους και κατάφεραν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Σε μια εξ αυτών ο Μενέντες πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Μπρινιόλι κι το 2-0 στο 72ο λεπτό, ενώ ο Μορόν έφτασε κοντά στο 3-0 στο 89’, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του.

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)Κίτρινες: Παναγίδης, Μπράμπετς, Μενέντες – Αράο.ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Εμβοντό (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90’+4’ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (90’+4’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90’+4’ Ζαμόρα).ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90’+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό