31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

STOP στη διανομή τροφίμων από τον ΟΗΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (21/5), ότι αναστέλλει επί του παρόντος τη διανομή τροφίμων στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, λόγω έλλειψης προμηθειών και απουσίας ασφάλειας.

Η UNRWA ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της στο Twitter ότι μόνο επτά από τα 24 κέντρα υγείας της βρίσκονται σε λειτουργία και ότι δεν έχει λάβει ιατρικές προμήθειες τις τελευταίες 10 ημέρες λόγω «κλεισίματος ή άλλης διακοπής» στα περάσματα της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ στη Γάζα.

🔷 Food distributions in Rafah are currently suspended due to lack of supplies and insecurity.

🔷 Only 7 out of 24 UNRWA health centres are operational. In the last ten days they have not received any medical supplies due to Rafah and Kerem Shalom crossing closures/disruptions.

— UNRWA (@UNRWA) May 21, 2024

Το Ισραήλ ξεκίνησε νέα στρατιωτική επίθεση στην κεντρική Γάζα χθες, βομβαρδίζοντας πόλεις στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και διαμηνύοντας ότι σκοπεύει να διευρύνει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις και επικρίσεις για τον κίνδυνο μαζικών ανθρώπινων απωλειών στην πόλη.

Οι ταυτόχρονες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο και το βόρειο άκρο του θύλακα αυτό τον μήνα έχουν προκαλέσει μια νέα έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους περιορίζοντας δραστικά τη ροή βοήθειας, αυξάνοντας τον κίνδυνο λιμού.

Στη Ράφα έχει αναζητήσει καταφύγιο ο μισός και πλέον πληθυσμός των 2,3 εκατ. κατοίκων του θύλακα, αφού εκδιώχθηκε από το βόρειο τμήμα. Η UNRWA εκτίμησε χθες ότι περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του εκεί στις αρχές του μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό