16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Spotify: «Μουσική» στα αυτιά επενδυτών οι… απολύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Άνοδο μεγαλύτερη του 8% κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές της Spotify στον απόηχο της ανακοίνωσης της υπηρεσίας streaming μουσικής ότι θα απολύσει το 17% του εργατικού δυναμικού της, σε μία δραστική κίνηση με στόχο τη μείωση κόστους και την τόνωση της κερδοφορίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο φέτος που η μετοχή επιδίδεται σε ράλι χάρη στην ανακοίνωση της εταιρείας για περικοπές θέσεων εργασίας. Το ίδιο συνέβη στις αρχές και στα μέσα του έτους – με τους επενδυτές να θεωρούν ότι η συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού ενισχύει όντως τα οικονομικά μεγέθη.

Σε email που απέστειλε ο CEO της Spotify, Ντάνιελ Εκ, προς το προσωπικό, επισημαίνεται ότι η εταιρεία προσέλαβε υπερβολικά πολλούς εργαζομένους τη διετία 2020 και 2021, καθώς βρισκόταν σε φάση επέκτασης.

Ο τελευταίος γύρος των απολύσεων αντιστοιχεί σε περίπου 1.500 θέσεις εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Έρχεται δε να προστεθεί σε περικοπές που είχαν γίνει νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η Spotify απέλυσε το 6% του ανθρώπινου δυναμικού ή περίπου 600 υπαλλήλους στις αρχές του έτους και επιπλέον 2% (200 εργαζομένους) τον Ιούνιο. Η στρατηγική αυτή επιβραβεύεται από τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η αξία της μετοχής της να έχει διπλασιαστεί φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό