18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Skoda Vision 7S – Προάγγελος της μελλοντικής ναυαρχίδας.

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφού είδαμε τα teasers τις προηγούμενες εβδομάδες και η Skoda “έχτισε” επιμελώς την παρουσίαση του νέου concept της, έφτασε επιτέλους η ώρα να το δούμε ολοκληρωμένα πριν αυτό περάσει στην παραγωγή το 2026 για να σταθεί στην κορυφή της γκάμας της εταιρίας όπως όλα δείχνουν πως είναι προγραμματισμένο να κάνει. Ο λόγος για το Vision 7S, το νέο πρωτότυπο ενός 7-θέσιου, αμιγώς ηλεκτρικού crossover της Skoda που σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, η συνεισφορά του στην συζήτηση περιορίζεται στην επίδειξη της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας.

Η ίδια η Skoda αναφέρει για το μινιμαλιστικό look του Vision 7S πως “εκφράζει μία αίσθηση ασφάλειας και αποπνέει δύναμη” ενώ είναι σαφές ήδη από την πρώτη ματιά πως ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική του σχήματος. Το επονομαζόμενο “Tech Deck” εμπρός μέρος είναι ριζικά διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο μας έχει δείξει η Skoda μέχρι σήμερα με μοναδικό συνδετικό κρίκο την χαρακτηριστική γρίλια που έχει σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει τόσο στα μεγαλύτερα όσο και στα μικρότερα μοντέλα της φίρμας. Δεξιά και αριστερά της παρατηρούμε τα νέα φωτιστικά σώματα ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα τα προστατευτικά παίρνουν την μορφή 7 σχισμών με την κεντρική να είναι βαμμένη σε έντονο χρώμα. Το ίδιο μοτίβο με τα φανάρια σχήματος “T” και τις κάθετες εισαγωγές αέρα αντικατοπτρίζεται και στο πίσω μέρος, όπου επιπλέον αυτών ξεχωρίζουμε και την χαρακτηριστική αεροτομή στο τελείωμα της οροφής ενώ τα δύο άκρα του αυτοκινήτου ενώνονται οπτικά με τα έντονα μαρσπιέ και μεγάλες, καθαρές επιφάνειες.

Το ίδιο μινιμαλιστικό και μοντέρνο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα όπου την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα με τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού στην βάση της και μία μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένα οβάλ πολυλειτουργικό τιμόνι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες. Στα highlight του εσωτερικού του Skoda Vision 7S είναι το λεγόμενο “relax” mode  που όταν επιλεχθεί η οθόνη περιστρέφεται ώστε να κάνει ευκολότερη την παρακολούθηση μίας ταινίας, το τιμόνι και το ταμπλό μετακινούνται προς τα εμπρός δημιουργώντας επιπλέον χώρο για τους επιβάτες και τα εμπρός καθίσματα στρέφονται προς την οθόνη και η πλάτη τους ανακλίνεται για να κάθονται πιο άνετα ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μηχανικά το Skoda Vision 7S καθώς βασίζεται στην MEB, αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του VW Group και εξοπλίζεται με μία μπαταρία 89 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 600 χιλιομέτρων ανάμεσα στις φορτίσεις. Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι λίγο… κοινά αλλά αρχίζουν να αποκτούν ενδιαφέρον όταν η συζήτηση πηγαίνει στην φόρτιση καθώς αυτή γίνεται στα ανταγωνιστικά 200 kW, αντί των 120 που προσφέρει το Enyaq iV για παράδειγμα. Αν μη τι άλλου λοιπόν, το Skoda Vision 7S παρουσιάζει ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα και ανυπομονούμε να το δούμε να περνά στην παραγωγή χωρίς πολλές αλλαγές λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό