25.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Skoda Kodiaq και Superb αποκαλύπτουν τον εσωτερικό κόσμο τους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Skoda συνηθίζει να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικό και από αυτό δεν εξαιρείται η παρουσίαση του εκάστοτε νέου μοντέλου. Αφού είδαμε λοιπόν τα διάφορα teasers για τα νέα Kodiaq και Superb και πριν η εταιρία πραγματοποιήσει τις επίσημες πρεμιέρες τους, μας παρουσιάζει τα εσωτερικά τους. Τα σημαντικά αναβαθμισμένα (σε σύγκριση με τους προκατόχους τους) τόσο σε τεχνολογία και πρακτικότητα όσο και σε εργονομία και βιωσιμότητα, εσωτερικά τους για την ακρίβεια που παρά το διαφορετικό στιλ αμαξώματος ανάμεσα στο Kodiaq SUV και το sedan/station wagon Superb, μοιράζονται πολλές ομοιότητες.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι αμφότερα τα δύο νέα μοντέλα της Skoda εξοπλίζονται με μία μεγάλη οθόνη 13 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης καθώς και με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών Virtual Cockpit που έχουμε δει και σε άλλα οχήματα του ομίλου. Αυτό που μας εκπλήσσει θετικά, είναι ότι ενώ υπάρχει αυτή η αναμενόμενη έμφαση στην τεχνολογία και στην ψηφιοποίηση, η Skoda παραμένει πιστή στα φυσικά χειριστήρια με τρεις περιστροφικούς διακόπτες “Smart Dials” κάτω από την οθόνη, χαμηλά στο ταμπλό.

Αυτοί φιλοξενούν οθόνες 1.25 ιντσών και η λειτουργία τους εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού με τους δύο εξωτερικούς να ελέγχουν την εσωτερική θερμοκρασία καθώς και την ένταση της θέρμανσης ή του εξαερισμού των καθισμάτων των εμπρός επιβατών και το κεντρικό να έχει πολλαπλούς ρόλους από την ρύθμιση της έντασης του ηχοσυστήματος, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, το “έξυπνο” A/C, την επιλογή mode οδήγησης κ.ά. Πρόκειται για μία εργονομικά ενδιαφέρουσα επιλογή της Skoda που ακούγεται καλή αλλά θα πρέπει να δοκιμάσουμε στην πράξη πριν προβούμε σε συμπεράσματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η επιλογή της εταιρίας για την μετατόπιση του επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων από την κεντρική κονσόλα, στην κολώνα του τιμονιού δημιουργώντας επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους στην θέση που καταλάμβανε αρχικά ο λεβιές ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την θύρα USB-C στον εσωτερικό καθρέπτη και το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone 15W. Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ποια φωτογραφία μας δείχνει τι, να αναφέρουμε ότι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεχωρίσεις τις δύο καμπίνες είναι το design του ταμπλό.

Το Superb είναι αυτό με το ιδιαίτερο design πάνω από τους αεραγωγούς που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό, με την LED λωρίδα του εσωτερικού φωτισμού να περνά ανάμεσα από τους αεραγωγούς και τα Smart Dials ενώ το Kodiaq υιοθετεί ένα διαφορετικό design με ένα νοητό “X” να σχηματίζεται στο κέντρο του ταμπλό και την LED λωρίδα που διασχίζει ολόκληρο το πλάτος να περνά ανάμεσα από την οθόνη και τους αεραγωγούς. Υπάρχουν και μικροδιαφορές στις πόρτες, τον πίνακα οργάνων και τα διακοσμητικά αλλά η ουσία είναι ότι αμφότερα, αναπαριστούν τεράστια άλματα προόδου σε σύγκριση με τα μοντέλα που αντικαθιστούν. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι η Skoda συνεχίζει την παράδοση με την ενσωματωμένη ομπρέλα αλά-Rolls-Royce. Περισσότερα θα μάθουμε και θα δούμε το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι παρουσιάσεις για τα δύο ολοκαίνουρια μοντέλα της Skoda!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό