31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Scarlett Johansson εναντίον OpenAI με αφορμή της φωνή του ChatGPT!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Scarlett Johansson δήλωσε ότι ο OpenAI της ζήτησε να γίνει η φωνή πίσω από το ChatGPT, αλλά όταν εκείνη αρνήθηκε, η εταιρεία προχώρησε και δημιούργησε μια φωνή που ακουγόταν ακριβώς όπως εκείνη. Σε μια δήλωση που μοιράστηκε στο NPR, η Johansson λέει ότι τώρα «αναγκάστηκε να προσλάβει νομικό σύμβουλο» και έστειλε δύο επιστολές στον OpenAI για να ρωτήσει πώς δημιουργήθηκε η φωνή που μοιάζει με τη φωνή του ChatGPT, γνωστή ως Sky.

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έλαβα μια προσφορά από τον Sam Altman, ο οποίος ήθελε να με προσλάβει για να δώσω τη φωνή μου στο τρέχον σύστημα ChatGPT 4.0», γράφει η Johansson. Υποστηρίζει ότι ο Altman επικοινώνησε με τον ατζέντη της μόλις δύο ημέρες πριν από την πρώτη επίδειξη της φωνής ChatGPT από την εταιρεία, ζητώντας της να το ξανασκεφτεί.

Ο Altman έχει καταστήσει σαφές ότι θαυμάζει τη δουλειά της Johansson. Έχει πει ότι η ταινία Her, στην οποία η Johansson πρωταγωνιστεί ως η AI φωνητική βοηθός, είναι η αγαπημένη του ταινία. Μάλιστα, μετά την εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας, δημοσίευσε τη λέξη «her», προφανώς αναφερόμενος στο voice demo που παρουσίασε η εταιρεία, το οποίο παρουσίαζε μια βοηθό που ακουγόταν ακριβώς όπως η Johansson.

Ωστόσο, μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η δήλωση της Johansson, ο Sam Altman αποφάσισε να εκδώσει την παρακάτω δήλωση μέσω της ιστοσελίδας The Verge:

Η φωνή της Sky δεν είναι της Scarlett Johansson, και ποτέ δεν είχε σκοπό να μοιάζει με τη δική της. Επιλέξαμε τον ηθοποιό φωνής πίσω από τη φωνή της Sky πριν από οποιαδήποτε επαφή με την κα Johansson. Από σεβασμό προς την κα Johansson, σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή της Sky στα προϊόντα μας. Απολογούμαστε στην κα Johansson για το γεγονός ότι δεν επικοινωνήσαμε καλύτερα.

Ο OpenAI ανακοίνωσε επίσημα χτες το πρωί ότι αποσύρει τη φωνή της Sky για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το «πώς επέλεξαν τις φωνές στο ChatGPT». Η Johansson λέει ότι ήταν «σοκαρισμένη, οργισμένη και άναυδη» για το πόσο «ανατριχιαστικά παρόμοια» ακουγόταν η φωνή της Sky με την ίδια. Ο OpenAI δήλωσε ότι η φωνή προέρχεται από μία ηθοποιό που προσέλαβαν και η οποία μιλάει με την κανονική φωνή της. Ωστόσο, ο οργανισμός αρνήθηκε να μοιραστεί το όνομα της ηθοποιού, επικαλούμενος ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η φωνή της Sky είναι διαθέσιμη από τότε που ο OpenAI εγκαινίασε τη φωνητική λειτουργία του ChatGPT τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλά η σύνδεση με την Johansson δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν παρουσίασε ένα ενημερωμένο μοντέλο AI που έκανε τη φωνή πιο εκφραστική. Το demo είχε μια ανατριχιαστική ομοιότητα με τον ρόλο της Johansson στο Her, οδηγώντας σε πρωτοσέλιδα και ακόμη και σε ένα αστείο του Saturday Night Live σχετικά με τη σύγκριση.

Τουλάχιστον προς το παρόν, η Johansson φαίνεται να θέλει απλώς μια εξήγηση. Δηλώνει ότι αναζητά «λύση με τη μορφή διαφάνειας» και ζήτησε από τον OpenAI να «περιγράψει λεπτομερώς την ακριβή διαδικασία με την οποία δημιούργησε» τη φωνή της Sky. Η Mira Murati, CTO του OpenAI, δήλωσε προηγουμένως στο The Verge ότι η φωνή του Sky δεν σχεδιάστηκε για να ακούγεται σαν την Johansson. Νωρίτερα σήμερα, η Joanne Jang, επικεφαλής της συμπεριφοράς μοντέλων στην OpenAI, δήλωσε στο The Verge ότι η εταιρεία «συζητά» με τους εκπροσώπους της Johansson για τις ανησυχίες τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό