20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Save The Water: Μια νέα φωτογραφική έκθεση εκπέμπει «σήμα κινδύνου» για το νερό

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια νέα φωτογραφική έκθεση της ομάδας «Focus On The Soul» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ

Το Πολιτιστικό Κέντρο  Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης «Save The Water» της ομάδας φωτογραφίας «Focus On The Soul» με εισηγήτρια την Υπατία Κορνάρου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 19:30, στην Gallery T.A.F./the art foundation.

Η έκθεση έχει ως επίκεντρο να επικοινωνήσει την επικινδυνότητα που κυοφορούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,  στην ποιοτική και ποσοτική επάρκεια του νερού. Ολοένα και πολλαπλασιάζονται οι φόβοι και οι ανησυχίες, για την βιωσιμότητα του πλανήτη. Η απειλή της ανυδρίας αλλά και η γενικότερη ρύπανση των υδάτων είναι ένα ζωτικό ζήτημα που αφορά όλους μας. Η τέχνη οφείλει να μεταδίδει μηνύματα που αφυπνίζουν και κινητοποιούν δράσεις προς την κατεύθυνση του συλλογικού καλού προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης.

«Save The Water»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η φωτογραφική Έκθεση «Save The Water» γίνεται αρωγός του ζητούμενου της τέχνης και του πολιτισμού. Η Φωτογραφική Ομάδα «Focus On The Soul» από την εκκίνηση έως και το τέλος των μαθημάτων της φετινής μαθησιακής χρονιάς (Οκτώβριο 2022-Ιούνιο 2023), έθεσε ένα σοβαρό θέμα που αφορά όλο τον πλανήτη: «την έλλειψη – μόλυνση του νερού και την σημαντικότητά του. Στόχος ήταν να εμφυσήσουμε μέσω της τέχνης όλα εκείνα τα ερεθίσματα  που θα προβληματίσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και θα επαναπροσδιορίσουν την σχέση του με το νερό. Ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου σε πολλά επίπεδα. Η “Κρίση του νερού” όμως είναι επείγουσα προτεραιότητα. Πολλοί συζητούν πως ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα συμβεί λόγω της λειψυδρίας. 

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα με βάση την έκθεση “Aqueduct Water Risk Atlas” που πραγματοποιήθηκε το 2019, βρίσκεται στην 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης  με τις χώρες που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα με την έλλειψη νερού.

Το νερό είναι η ζωή και ο άνθρωπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί του. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό και η γη κατά 72%. Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε πως η ποιοτική αλλά και η ποσοτική του επάρκεια είναι από τα πιο σπουδαία αγαθά για την βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων. Η ανθρωπότητα καλείται να διαφυλάξει, υπερασπιστεί αλλά και να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Κατόπιν τούτου, αισιοδοξούμε για την κινητοποίηση κοινωνικών ευαισθητοποιήσεων όπου θα οδηγήσουν στο περιορισμό των φαινομένων της αλόγιστης σπατάλης και ρύπανσης του υδάτινου πλούτου. 

Τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα είναι πλέον μέρος της σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως. Οφείλουμε στις καλλιτεχνικές μας δημιουργίες να διοχετεύουμε μηνύματα διάσωσης που αφορούν το μέλλον του πλανήτη μας». 

monopoli.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό