15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Samsung ISOCELL HP3 200MP: Ο αισθητήρας με τα μικρότερα pixels ever

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung ανακοίνωσε έναν νέο αισθητήρα ISOCELL HP3 200 MP που έχει το «μικρότερο pixel της βιομηχανίας» με μόλις 0,56 μm. Είναι 12% μικρότερο από τον προκάτοχό του, υπόσχεται ταχύτερη αυτόματη εστίαση και ακόμη πιο καθαρό HDR χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο στοίβαξης εικόνων.

Το binning 4-to-1 προσθέτει έως και 1,12μm pixel για φωτογραφίες 50MP, ενώ για εξαιρετικά σκοτεινές φωτογραφίες, ο νέος αισθητήρας υποστηρίζει binning 16-προς-1 για τεράστια pixel 2,24μm και φωτογραφίες 12,5 MP.

Σύμφωνα με τη Samsung, προσφέρεται η λύση αυτόματης εστίασης Super-QPD. Όλα τα εικονοστοιχεία είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες AF και κάθε σύμπλεγμα τεσσάρων έχει έναν μόνο φακό που αναγνωρίζει διαφορές φάσης σε οριζόντιες και κάθετες κατευθύνσεις. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο 8K σε 30 fps και 4K @ 120 fps με «ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο».

Η βελτιωμένη λειτουργία Smart-ISO Pro συγχωνεύει τώρα πληροφορίες από τρία στάδια – λειτουργία χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ISO προκειμένου να ενισχύσει την απόδοση HDR. Το ISOCELL HP3 μπορεί να παράγει εικόνες σε 4 τρισ. χρώματα (βάθος 14 bit), 64 φορές περισσότερα από τον προκάτοχο HP1, που ήταν 68 δισεκατομμύρια.

Η Samsung είναι έτοιμη να παράσχει δείγματα του ISOCELL HP3 σε κατασκευαστές smartphone και αναμένει τη μαζική παραγωγή μέσα στη χρονιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό