19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Samsung Galaxy Watch: Τα πάντα για τις Universal Gestures

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (IDPD), η Samsung θυμίζει σε όλους ότι τα ρολόγια Galaxy της είναι κατάλληλα για όλους, χάρη στις λεγόμενες Universal Gestures.

Η δυνατότητα βελτιώνει την προσβασιμότητα και σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε καθόλου την οθόνη ή την στεφάνη.

Η λειτουργία Universal Gestures μπορεί να ενεργοποιηθεί στο μενού Ρυθμίσεις στο τμήμα Προσβασιμότητα. Οι δύο κινήσεις των χεριών είναι «γροθιά» και «pinch». Η πρώτη επιλέγει ένα στοιχείο ενώ κάνει μια γροθιά δύο φορές, ανοίγει το μενού Ενέργεια ή ενεργοποιεί τις Universal Gestures.

Το pinch προχωρά στο επόμενο επισημασμένο στοιχείο ενώ ένα διπλό pinch γυρίζει στο προηγούμενο στοιχείο.

Το μενού Ενέργεια εμφανίζει διαφορετικές διαθέσιμες ενέργειες ανάλογα με την ενεργή εφαρμογή ή μενού. Αυτές οι δυνατότητες είναι αρκετά προσεγμένες και ακόμη και άτομα χωρίς ειδικές ικανότητες μπορεί να τις βρουν χρήσιμες.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Universal Gestures και να έχετε ενεργό το Google Wallet στο Galaxy Watch σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χειρονομίες μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο εάν δεν έχετε ρυθμίσει κλείδωμα οθόνης, ενώ η χρήση του Google Pay απαιτεί κλείδωμα οθόνης για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Universal Gestures διαφέρουν από τις χειρονομίες που βρίσκονται στο μενού Advanced features. Σας επιτρέπουν να απαντάτε σε κλήσεις, να απορρίπτετε ειδοποιήσεις ή να τρέχετε μια εφαρμογή εν κινήσει με άλλες κινήσεις χεριών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και με το κλείδωμα της οθόνης ενεργοποιημένο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό