21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Samsung Galaxy S25, S26 & S27: Ο οδικός χάρτης αποκαλύπτει τα UFS τσιπ που έρχονται στις ναυαρχίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας οδικός χάρτης που κυκλοφόρησε από τη Samsung Semiconductor αποκαλύπτει τι έχει σχεδιάσει ο κατασκευαστής μέχρι το 2027 για τα τσιπ UFS των ναυαρχίδων της.

Τα UFS (Universal Flash Storage προσφέρουν μια γρήγορη και αξιόπιστη επιλογή αποθήκευσης για smartphone που θα φορτώνουν επίσης εφαρμογές γρήγορα, θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα και θα προσφέρουν συνολικά καλύτερη εμπειρία από προηγούμενες επιλογές αποθήκευσης που χρησιμοποιήθηκαν πριν από μια δεκαετία, όπως οι ενσωματωμένες κάρτες πολυμέσων (eMMC). Η Samsung χρησιμοποίησε τα δικά της τσιπ UFS για τις ναυαρχίδες Galaxy 23 και Galaxy S24.

Τον Μάιο του 2022, η Samsung παρουσίασε το UFS 4.0 σημειώνοντας ότι προσέφερε εύρος ζώνης έως και 23,2 Gbps ανά λωρίδα, διπλάσιο από αυτό του UFS 3.1. Τότε, η εταιρεία είπε ότι το UFS 4.0 είναι «ιδανικό για smartphone 5G που απαιτούν τεράστιες ποσότητες επεξεργασίας δεδομένων». Το UFS 4.0 διαθέτει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 4,2 GB/s και διαδοχικές ταχύτητες εγγραφής έως 2,8 GB/s.

Τα αναδιπλούμενα του 2024 της Samsung, Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι, θα χρησιμοποιούν πιθανώς το UFS 4.0, όπως και οι προκάτοχοί τους του 2023. Τα αναδιπλούμενα του 2022 (Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4) χρησιμοποιούσαν UFS 3.1.

Ο οδικός χάρτης της Samsung Semiconductor δείχνει ότι το UFS 4.04 έρχεται το επόμενο έτος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S25 της Samsung να είναι το smartphone με το οποίο θα κάνει ντεμπούτο. Ένα γράφημα που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weixin από τη θυγατρική της Samsung δείχνει ότι οι διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης θα διπλασιαστούν σχεδόν στα 8 GB/sec. Το ίδιο τσιπ UFS 4.04 θα χρησιμοποιηθεί στη σειρά Galaxy S26.

Και το 2027, το ντεμπούτο του UFS 5.0 θα πραγματοποιηθεί στη σειρά Galaxy S27 με διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης κοντά στα 10 GB/sec. Η βελτίωση του χρόνου διαδοχικής ανάγνωσης, λέει η Samsung, μειώνει τον χρόνο φόρτωσης του μοντέλου για να βελτιώσει το UX (εμπειρία χρήστη) μιας τηλεφωνικής γραμμής.

Η μαζική παραγωγή της λωρίδας UFS 4.04 θα ξεκινήσει πριν από το 2025 και θα συνδυάζει δύο ελεγκτές UFS για μεγαλύτερες διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης. Η βελτίωση των δυνατοτήτων αποθήκευσης UFS και η αύξηση της ταχύτητας UFS θα βοηθήσουν τη Samsung να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για τα smartphone της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό