18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Samsung Galaxy S24: Φήμες ότι θα φοράει Exynos SoC σε ορισμένες αγορές

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη φετινή σειρά Galaxy S23 η Samsung επέλεξε να τροφοδοτήσει όλες τις συσκευές σε όλες τις αγορές με chipset Snapdragon από την Qualcomm. Το Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, μια overclocked έκδοση της τυπικής έκδοσης του chipset, βρισκόταν κάτω από τα Galaxy S23, S23 Plus και S23 Ultra όπου κι αν το αγοράσεις.

Αυτό φαίνεται πως δεν θα ισχύσει στην επόμενη σειρά Galaxy S24, σύμφωνα με αναφορές. Η Samsung φέρεται να θέλει να βάλει ξανά στις συσκευές της το δικό της SoC Exynos σε ορισμένες αγορές. Και ο λόγος είναι καλός. Η εταιρεία εξοικονομεί έτσι κάποια χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις προδιαγραφές των τηλεφώνων. Για παράδειγμα, τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ ενδέχεται να διαθέτουν 12 GB μνήμης RAM, ενώ το Galaxy S24 Ultra θα μπορούσε να διαθέτει έως και 16 GB μνήμης RAM.

Οι νέες φήμες θέλουν τις επερχόμενες high-end συσκευές να χρησιμοποιούν το μη ανακοινωθέν Exynos 2400 SoC. Αν σκεφτεί κανείς πόσο ισχυρό θα πρέπει να είναι το Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy, μοιάζει δύσκολο να καταφέρει η Samsung να βάλει το Exynos σε κάποιες αγορές χωρίς παράπονα για διαφορά απόδοσης. Το ατού της είναι ότι αναμένει ότι το Exynos 2400 θα είναι μια δική της μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που θα διαθέτει μια διαμόρφωση δεκαπύρηνων που αποτελείται από έναν πυρήνα CPU Cortex-X4 υψηλής απόδοσης, δύο πυρήνες Cortex-A720 Performance που λειτουργούν με υψηλή ταχύτητα ρολογιού, τρεις ακόμη πυρήνες Cortex-A720 Performance που λειτουργούν με χαμηλότερη ταχύτητα ρολογιού και τέσσερις πυρήνες Cortex-A520 Efficiency.

Η Pocket-lint λέει ότι έχει ενημερωθεί από πηγές ότι το Galaxy S23 FE, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα χρησιμοποιεί το τσιπ Exynos σε ορισμένες αγορές και Snapdragon SoC σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ. Αυτό φάνηκε επίσης σε δύο ξεχωριστές δοκιμές Geekbench, μια που έδειξε τη χρήση του Exynos 2200 SoC σε ορισμένες περιοχές και του Snapdragon 8 Gen 1 στις ΗΠΑ. Η ίδια πηγή είπε επίσης ότι περιμένει ένα τσιπ Exynos εντός των ναυαρχίδων της Samsung του 2024 σε ορισμένες αγορές, όπως Ευρώπη.

Στον αντίποδα, ο Ben Wood, Chief Analyst και CMO της CCS Insight είπε στο Pocket-lint: «Θα εκπλαγώ αν η Samsung αποφάσιζε να επιστρέψει στην Exynos για τη σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, αλλά μπορεί να το δούμε σε ορισμένες μικρότερες αγορές για να διασφαλίσουμε την εσωτερική πλατφόρμα της Samsung. Παραμένει στο παιχνίδι. Είναι επίσης πιθανό ένα κομμάτι της Samsung να θέλει να διατηρήσει την Qualcomm σε εγρήγορση, κάτι που μπορεί να είναι αυτό που οδηγεί αυτές τις πρόσφατες φήμες.”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό