22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Samsung Galaxy S24: Φήμες ότι έρχεται με δορυφορική συνδεσιμότητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες φήμες θέλουν την επερχόμενη σειρά Samsung Galaxy S24 να ενσωματώνει τεχνολογία δορυφορικής συνδεσιμότητας.

Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής του Mobile Experience της Samsung, TM Roh, εξήγησε τον λόγο που η flagship σειρά Galaxy S23 δεν διέθετε μια λειτουργία αντίστοιχη του Emergency SOS μέσω διαδικτύου που έχει το iPhone.

H λειτουργία αυτή επιτρέπει στον κάτοχο ενός iPhone 14 ή ενός iPhone 15 πλέον να καλεί υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που συμβεί κάποιο σοβαρό, επικίνδυνο περιστατικό σε περιοχή χωρίς σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Όπως είπε ο Roh, η λειτουργικότητα είναι πολύ περιορισμένη, αλλά πρόσθεσε πως “όταν υπάρχει ο σωστός χρόνος, η υποδομή και η τεχνολογία [είναι] έτοιμη, τότε φυσικά για το Samsung Galaxy, για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας μας, θα εξετάσουμε επίσης ενεργά την υιοθέτηση αυτής της δυνατότητας.” Από ότι φαίνεται, τώρα είναι έτοιμη η τεχνολογία για δορυφορική συνδεσιμότητα και θα υιοθετηθεί στην επερχόμενη σειρά Galaxy S24.

Σύμφωνα με μια ιστορία (μεταφρασμένη αυτόματα) που δημοσιεύτηκε από το Sisa Journal-E, ο John Yong-In Park, επικεφαλής του Samsung Electronics SLSI Business Division, δήλωσε ότι τα smartphone της Samsung για το 2024 θα προσφέρουν δορυφορική συνδεσιμότητα. Αν και δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα μοντέλα, καθώς η Galaxy S24 είναι η κορυφαία σειρά της, θα λάβει πρώτη πρώτη αυτό το χαρακτηριστικό. Το σχόλιο έγινε κατά τη διάρκεια του 2023 Semiconductor Expo (SEDEX).

Αφού ο John Yong-In Park εργάζεται για το τμήμα SLSI που δουλεύει με ημιαγωγούς, θα πρέπει να γνωρίζει εάν η Samsung θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Snapdragon Satellite της Qualcomm που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023, προκειμένου να προσφέρει μια δυνατότητα έκτακτης δορυφορικής συνδεσιμότητας για τη σειρά Galaxy S24.

Σε περίπτωση που τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ χρησιμοποιούν τσιπ Exynos 2400 όπως φημολογείται και το Galaxy S24 Ultra τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy, η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να περιορίσει την υποστήριξη για τη δορυφορική υπηρεσία στο Ultra. Aυτό το μοντέλο πιθανότατα θα διαθέτει το μόντεμ Snapdragon X75 5G που υποστηρίζει την πλατφόρμα Snapdragon Satellite.

Από την άλλη, α Galaxy S24 και Galaxy S24+, εάν τροφοδοτούνται από το Exynos 2400, πιθανότατα θα διαθέτουν το τσιπ μόντεμ Exynos 5300 5G που δεν θα υποστηρίζει την πλατφόρμα Snapdragon Satellite της Qualcomm.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό