25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ryanair: Ακόμη πιο φθηνά τα εισιτήρια – Ιστορικά κέρδη για τον αερομεταφορέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Χαμηλότεροι από ό, τι προβλεπόταν θα είναι οι ναύλοι της Ryanair το καλοκαίρι, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αυτό ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ιστορικά υψηλά ετήσια κέρδη της εξασφάλισε η αύξηση των ναύλων και η εκτόξευση της ζήτησης για ταξίδια.

Ο CEO της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η συνολική ζήτηση για πτήσεις είναι «θετική» και πρόσθεσε ότι «οι τιμές θα είναι χαμηλότερες από ό,τι περιμέναμε».

Προηγουμένως είχε προβλέψει ότι οι ναύλοι θα αυξάνονταν έως και 10% το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά τώρα περιμένει ότι θα αυξηθούν «μετρίως» σε σύγκριση με το προηγούμενη καλοκαίρι.

Για το δωδεκάμηνο έως το τέλος Μαρτίου, τα κέρδη μετά από φόρους εκτοξεύτηκαν κατά 34% στα 1,9 δισ. ευρώ, και μάλιστα, παρά το υψηλότερο κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 32% του λογαριασμού καυσίμων στα 5,14 δισ. ευρώ.

Για το τρέχον οικονομικό έτος δεν έδωσε περισσότερες εκτιμήσεις και στόχους, ωστόσο, αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών κατά 8% μεταξύ 198 και 200 εκατομμυρίων, ένας ελαφρώς βραδύτερος ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Προβλήματα με τις παραδόσεις Boeing

Τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασης της Ryanair έχουν πληγεί από καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τώρα αναμένεται να έχει έλλειψη 23 αεροσκαφών Boeing 737 Max μέχρι τα τέλη Ιουλίου και προειδοποίησε ότι «υπάρχει κίνδυνος οι παραδόσεις της Boeing να υποχωρήσουν περαιτέρω».

«Τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την αποφυγή δυσμενών γεγονότων κατά το οικονομικό έτος 2025, όπως πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, εκτεταμένες διακοπές στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ή περαιτέρω καθυστερήσεις στις παραδδόσεις της Boeing», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Μάικλ  O’Leary.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Νιλ Σόραχαν, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ότι η αγορά μετοχών της αντανακλά έναν «πολύ ισχυρό» ισολογισμό.

«Οι προτεραιότητές μας ήταν πάρα πολλές: να αποκαταστήσουμε τους μισθούς για τους ανθρώπους μας μετά την Co, να αυξήσουμε τους μισθούς, να αποπληρώσουμε το χρέος», είπε. «Και πληρώνουμε ομόλογα, έχουμε τώρα 1,4 δισεκατομμύρια ακαθάριστα μετρητά στο τέλος του περασμένου έτους, και γι’ αυτό το διοικητικό συμβούλιο έχει τώρα την εμπιστοσύνη στην κορυφή του συνήθους προγράμματα μερισμάτων, να επιστρέψει στην πραγματικότητα τα 700 εκατομμύρια μετόχους».

: ot.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό