24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

RENNtech AMG GT63 RIIIx – Κτήνος 1.200 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η RENNtech βελτιώνει Mercedes-AMG από το 1989 και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει γίνει πολύ καλή σε αυτό. Έχει εξελίξει τις ικανότητες της στον βαθμό που απαιτείται για να προσφέρει στο πρόθυμο αγοραστικό κοινό μοντέλα όπως η S76R αλλά και η πιο πρόσφατη και σαφώς πιο μοντέρνα GT63 “RIIIx”, με την τελευταία να ανεβάζει σημαντικά τον πήχη όσον αφορά στην απόδοση και την ταχύτητα. Η πιο πρόσφατη πρόταση του αμερικανικού βελτιωτικού οίκου βασίζεται στην Mercedes-AMG GT 4-θυρη Coupe αλλά το επίπεδο της αναβάθμισης είναι πάρα πολύ υψηλό, τόσο στο επίπεδο του κινητήριου συνόλου όσο και σε αυτό της αεροδυναμικής.

Κάτω από το μακρύ καπό της GT 4-Door Coupe εξακολουθεί να βρίσκεται ο twin-turbo V8 της AMG. Αυτός έχει αποδείξει τις δυνατότητες του σε πολλές εφαρμογές της γερμανικής μάρκας και στην GT63 S 4Matic+ είναι ικανός για 639 ίππους και 900 Nm ροπής – μπορεί και παραπάνω στην “E-Performance” αλλά η RENNtech δεν χρησιμοποίησε την plug-in υβριδική έκδοση παρότι θα είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση, το “RIIIx” πακέτο του βελτιωτικού οίκου αναβαθμίζει συνολικά τον twin-turbo V8 με νέα turbos, νέα εισαγωγή και εξάτμιση, νέα ECU και μεγαλύτερα intercoolers με αποτέλεσμα να μπορεί να ξεκλειδώσει έως 1.196 άλογα και 1318 Nm ροπής! Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την προστασία του κινητήρα, αυτά τα νούμερα είναι εφικτά μονάχα με βενζίνη 100 οκτανίων αλλά ακόμα και με “κανονική” βενζίνη πρατηρίου, το κτήνος της Renntech είναι ικανό για 965 άλογα και σχεδόν 1.250 Nm ροπής!

Οι επεμβάσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο βελτιωτικός οίκος έβαλε το χέρι του και στο 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο αλλά και στην εμφάνιση/αεροδυναμική του μεγάλου, γερμανικού GT με το πλήρες ανθρακονημάτινο πακέτο που περιλαμβάνει εμπρός splitter, πτερύγια στα άκρα του προφυλακτήρα, διαχύτη, νέα αεροτομή και πλαϊνά μαρσπιέ που βοηθούν το αμάξωμα στην παραγωγή επιπλέον downforce όσο η ταχύτητα αυξάνεται. Το πακέτο ολοκληρώνουν οι εντυπωσιακές σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών μπροστά και 22 πίσω που ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S. Τα νούμερα ζαλίζουν: 0-96 km/h σε 2.44 δευτερόλεπτα, 0-160 km/h σε 5.5 δευτερόλεπτα και τιμή που ξεκινά από τα $94.980 χωρίς βεβαίως να συνυπολογίζεται το κόστος του αυτοκινήτου…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό