22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Renault 4ever Trophy Concept – Ρετρό με το βλέμμα στο μέλλον!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Renault έχει βρει το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της στο προσεχές μέλλον. Η αρχή έγινε με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 5άρι που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2024 και συνεχίζει με το Renault 4, που παρουσιάζεται στην έκθεση του Παρισιού με τη μορφή του concept 4ever Trophy και αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Το “4” λοιπόν, αναμένεται να γίνει το δεύτερο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την CMF-BEV και θα κατασκευάζεται μαζί με το “5” στις νέες εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρίας στη Β. Γαλλία.

Φυσικά, το 4ever Trophy Concept δεν είναι ενδεικτικό του αυτοκινήτου που θα περάσει στην παραγωγή καθώς πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην γαλλική πρωτεύουσα φορώντας ένα ακραίο off-road bodykit ως φόρο τιμής στα Renault 4 που συμμετέχουν στο ετήσιο 4L Trophy ράλι στην έρημο του Μαρόκου. Το 4ever Trophy Concept έχει μήκος 4.16 μέτρα, ύψος 1.90 μέτρα και πλάτος 1.95 που σημαίνει ότι όταν βρει τον δρόμο του για την αγορά, θα τοποθετηθεί στην ευρύτερη κατηγορία του Renault Captur. Όπως το 5 λοιπόν θα σταθεί ως η ηλεκτρική εναλλακτική στο Clio, έτσι και το 4 θα είναι η ηλεκτρική εναλλακτική του Captur με άφθονες ρετρό πινελιές όπως οι τετραγωνισμένοι θόλοι, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, η κάθετη μάσκα και τα έντονα “νεύρα” στο πάνω μέρος των φτερών μεταξύ άλλων. Ολόκληρο το αυτοκίνητο θυμίζει έντονα το θρυλικό Renault 4 αλλά με τρόπο που τιμά την μνήμη του αυθεντικού μοντέλου.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το πρωτότυπο της γαλλικής μάρκας χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία 42 kWh. To 4ever Trophy Concept επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα και η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 402 χιλιομέτρων και αυτά θα μπορούσαν να περάσουν έτσι όπως είναι στην παραγωγή. Αυτά που δεν θα περάσουν είναι η ανθρακονημάτινη οροφή, το ενισχυμένο πάτωμα και κάποια άλλα στοιχεία που έχουν θέσει αποκλειστικά σε πρωτότυπα, ιδίως όταν μιλάμε για ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής. Η Renault λοιπόν επενδύει στη νοσταλγία και το πλούσιο παρελθόν της ενδείκνυται για την διαμόρφωση μίας τέτοιας στρατηγικής. Μένει να την δούμε να υλοποιείται ώστε να φανεί και η πραγματική ανταπόκριση του κόσμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό