18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Renault: Πτώση πωλήσεων, ακύρωση μερίσματος, άνοιγμα εργοστασίων στη Γαλλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Renault ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπου είδε τις παγκόσμιες πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 25,9% σε ετήσια βάση, στις 672.962 μονάδες, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα έσοδα του τριμήνου ήταν και αυτά μειωμένα κατά 19,2% στα 10,125 δισ. ευρώ, με την Renault να ανακοινώσει πως θα ακυρώνει το προτεινόμενο μέρισμα για το 2019 στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου.
Η Renault διατηρεί την πρόβλεψη της για αναστολή του guidance εξαιτίας της αβεβαιότητας του κορωνοϊού, ενώ θα ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή στα εργοστάσια της εκτός Γαλλίας, όταν οι αρχές σε διάφορες χώρες θεωρήσουν πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλές.1Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επανεκκινήσει η παραγωγή, σε περιορισμένη βάση, τριών εργοστασίων της Renault στην Γαλλία, με την γαλλική εταιρία να κλείνει και τα 12 εργοστάσιά της στη Γαλλία από τα μέσα Μαρτίου, λόγω της πανδημίας. Σε αυτά απασχολούνται συνολικά 18.000 άνθρωποι.
Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η επανεκκίνηση της παραγωγής θα είναι πολύ σταδιακή και θα γίνει αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής του υπουργείου. Τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει η παραγωγή και σε άλλα εργοστάσια.
Η Renault έχει ξεκινήσει εκ νέου, μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Πορτογαλία, ενώ από τις 21 Απριλίου επαναλειτουργεί το εργοστάσιό της στη Ρουμανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό