20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Reddit: Τίτλοι τέλους για Apollo και άλλες δημοφιλείς third-party εφαρμογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρκετές δημοφιλείς third-party εφαρμογές του Reddit δε λειτουργούν πλέον, ενώ κάποιες άλλες έχουν επιλέξει να χρεώνουν τους χρήστες για πρόσβαση, τώρα που ισχύουν οι νέοι κανόνες API του ιστότοπου.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση, ο ιδρυτής του Apollo, Christian Selig, είπε ότι το Reddit τράβηξε την πρίζα πολύ νωρίς, διακόπτοντας την πρόσβαση της εφαρμογής στο περιεχόμενο στον ιστότοπο. Προηγουμένως, είχε δηλώσει πως θα του κόστιζε 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σύμφωνα με τους νέους κανόνες για να συνεχίσει να λειτουργεί το Apollo ως έχει. Αν και η εφαρμογή έχει συνδρομές, δεν κερδίζει αρκετά για να μπορέσει να καλύψει το μεγάλο ποσό. Γι’ αυτό, στις αρχές Ιουνίου, ο Selig ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή θα κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Το BaconReader επίσης αποτελεί παρελθόν από το Reddit. Οι χρήστες που ενεργοποιούν την εφαρμογή βλέπουν μια ειδοποίηση που τους ευχαριστεί και τους εξηγεί ότι δεν είναι πλέον λειτουργική λόγω “αλλαγών με το Reddit API”. Το ίδιο ισχύει και για το Sync για Reddit, το οποίο ειδοποιεί για τον τερματισμό του. Τουλάχιστον δύο άλλα clients θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά θα χρεώνουν συνδρομή στους χρήστες τους, για να πληρώνουν για το API του Reddit.

Η Relay για το Reddit ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει σε μοντέλο συνδρομής τις επόμενες εβδομάδες, με τον προγραμματιστή να υπόσχεται ότι θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τις τιμές συνδρομής προσιτές. Το Now for Reddit δημοσίευσε επίσης μια ανακοίνωση ότι θα εισαγάγει συνδρομές για την κάλυψη του κόστους πρόσβασης στο API, αν και δεν έχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία.

Η Reddit ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα αρχίσει να χρεώνει τις εταιρείες για πρόσβαση στο API από την 1η Ιουλίου, κυρίως προκειμένου να πληρωθεί για τυχόν δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων για τεχνητή νοημοσύνη.

«Το σύνολο των δεδομένων του Reddit είναι πραγματικά πολύτιμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman, σε συνέντευξή του στους New York Times.

“Αλλά δεν χρειάζεται να δώσουμε όλη αυτή την αξία σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δωρεάν.”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό