18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Recycle Your Sail: Η μοναδική πρωτοβουλία που συνδυάζει ιστιοπλοΐα και αειφορία στη Σαντορίνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρόγραμμα “Recycle Your Sail” είναι μία πρωτοβουλία της PepsiCo σε συνεργασία με την Aegean Rebreath και αποσκοπεί στην ενίσχυση της αειφορίας, με φόντο το νησί της Σαντορίνης.

Η Σαντορίνη, ομολογουμένως, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, φημισμένη για την εκπληκτική θέα, τα γαλανόλευκα κυκλαδίτικα σπίτια, τις εκκλησίες και τις ηφαιστειογενείς της παραλίες.

Επιπλέον, το νησί είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, με κρυμμένα διαμάντια όπως θερμές πηγές, σπηλιές και απομονωμένες παραλίες. Η ιστιοπλοΐα στη Σαντορίνη είναι μια περιπέτεια που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, και ειδικά φέτος, αφού το νησί φιλοξενεί μία μοναδική πρωτοβουλία που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας: “Recycle Your Sail”, από την την Aegean Rebreath , με αρωγό της ενέργειας, την PepsiCo Hellas.

Η ιστιοπλοΐα δεν αφορά αποκλειστικά στην απόλαυση των μοναδικών τοπίων που προσφέρει το θαλάσσιο οικοσύστημα. Αφορά επίσης και στην επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ωκεανός, όπως η πλαστική ρύπανση, η υπεραλίευση και η κλιματική αλλαγή. Ο ωκεανός είναι μια ζωτική πηγή ζωής και βιοποικιλότητας, αλλά απειλείται επίσης από ανθρώπινες δραστηριότητες. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό κάθε χρόνο, βλάπτοντας τη θαλάσσια ζωή και τα οικοσυστήματα.

Για αυτό η PepsiCo Hellas και η Aegean Rebreath ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική πρωτοβουλία που στοχεύει στην προστασία του ωκεανού και την προώθηση της βιωσιμότητας: “Recycle Your Sail”.

Η PepsiCo Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, με ένα χαρτοφυλάκιο εμβληματικών εμπορικών σημάτων όπως η Pepsi, το Lipton Ice Tea, τα αναψυκτικά Ήβη κ.α.. Για την PepsiCo, η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της και η υπευθυνότητα σε ό,τι αφορά την προστασία του πλανήτη, της επιτρέπουν να αποτελεί μία επιτυχημένη πολυεθνική εταιρεία, με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Στην επιλογή στρατηγικών συνεργατών για την προώθηση της προστασίας του πλανήτη, η PepsiCo Hellas συνεργάζεται με την Aegean Rebreath, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για τον καθαρισμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πλαστική ρύπανση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Μαζί, οι PepsiCo Hellas και Aegean Rebreath έχουν ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα “Recycle Your Sail”, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται στα σκάφη αναψυχής τα οποία επιλέγουν για τις εκδρομές τους χιλιάδες τουρίστες στο νησί της Σαντορίνης. Μέσα από καμπάνιες εντός των σκαφών καθώς και στα σημεία ελλιμενισμού, οι επιβάτες και το πλήρωμα ενημερώνονται για τη δυνατότητα περισυλλογής θαλάσσιων απορριμάτων και για την διαδρομή που θα ακολουθήσουν μέχρι την μετατροπή τους σε χρηστικά αντικείμενα. 

Η διαδρομή αυτή των ανακυκλώσιμων απορριμάτων ξεκινά από τα συστήματα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών που είναι εγκατεστημένα στα σκάφη, συνεχίζει στην παράδοση των ανακυκλώσιμων υλικών στον Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων απορριμμάτων που είναι εγκατεστημένος στη Βλυχάδα και καταλήγει στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιώσιμη διαχείριση των θαλασσών.

Στόχος είναι η ενεργός συμμετοχή όλων στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση του τοπικού και τουριστικού πληθυσμού του νησιού καθώς και των σχετιζόμενων επιχειρήσεων, σε ό,τι αφορά στις αρχές της ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.   

Το Recycle Your Sail δεν είναι μόνο ωφέλιμο για το περιβάλλον, αλλά και για την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό. Το πρόγραμμα γιορτάζει την ιστιοπλοϊκή κληρονομιά και την ιστορία της Σαντορίνης, που χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν ήταν σημαντικό θαλάσσιο κέντρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό