22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Realme 11 Pro+ 5G: Πόσο προσιτό μπορεί να είναι ένα smartphone με κάμερα στα 200 MP;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις πλέον κλασικές ερωτήσεις όσων θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο smartphone, δεν είναι άλλη από το πόσο καλή μπορεί να είναι η κάμερα της καινούριας συσκευής τους.

Μία εξίσου κλασική ερώτηση είναι, φυσικά, το πόσο κοστίζει το νέο τους κινητό τηλέφωνο. Συνήθως, οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις οδηγούν στο ότι είναι αρκετά δύσκολο να βρει κάποιος ένα smartphone που προσφέρει κορυφαία ποιότητα κάμερας, σε μία σχετικά προσιτή τιμή.

Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιλογές. Και μία από τις καλύτερες που έχουν πέσει στα χέρια μας τα τελευταία χρόνια έρχεται από τη realme, μία εταιρεία που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα της σχέσης τιμής προς επιδόσεις. Πράγματι, το νέο 11 Pro+ 5G, που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα αυτής της στρατηγικής.

Πώς προκύπτει αυτό; Πολύ απλά από το γεγονός ότι το realme 11 Pro+ 5G, το οποίο διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, έχει τιμή πώλησης που είναι στα 539 ευρώ και ταυτόχρονα είναι μία από τις συσκευές που έρχεται με ένα σύστημα οπίσθιας κάμερας όπου η ανάλυση στη βασική κάμερα φθάνει στα 200 MP!

H κάμερα που κάνει τη διαφορά

Η realme επεδίωξε να εξασφαλίσει την απόλυτη εμπειρία εικόνας και γι’ αυτό το realme 11 Pro+ 5G διαθέτει τον αναβαθμισμένο αισθητήρα Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom, μεγάλο μέγεθος αισθητήρα 1/1,4 ιντσών και μεγάλο διάφραγμα f/1,69. Επιπλέον, υποστηρίζει τη λήψη εικόνων στα 200 ΜΡ ανάλυση και μπορεί να λένε κάποιοι ότι η ανάλυση δεν μετρά τόσο πολύ, αλλά για χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών, η υψηλή ανάλυση μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ.

Ακόμη, το realme 11 Pro+ 5G αξιοποιεί την τεχνολογία zoom in-sensor για να υποστηρίζει ζουμ 4× χωρίς απώλειες, επιτρέποντας λήψεις εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και από απόσταση. Επίσης, προστέθηκε η νέα λειτουργία αυτόματου ζουμ με ένα πάτημα, επιτρέποντας στο τηλέφωνο να αναγνωρίσει αυτόματα την επιλεγμένη περιοχή και να μεγεθύνει έξυπνα στην επιλεγμένη περιοχή ώστε να υπάρχει η τέλεια γωνία πλαισίου. Επίσης, το realme 11 Pro+ 5G δίνει την δυνατότητα να υπάρχει ρύθμιση κάμερας με ενεργοποιημένα τα SuperOIS, Super NightScape, Moon Mode και Starry Mode Pro, παρέχοντας στον χρήστη περισσότερη ελευθερία να εκφράσει την προσωπικότητά του, ενώ η selfie κάμερα είναι στα 32MP ανάλυση.

Το ζητούμενο είναι, βέβαια, το αποτέλεσμα και η πραγματικότητα είναι πως το realme 11 Pro+ 5G προσφέρει τη δυνατότητα για εξαιρετικές λήψεις υπό οποιοσδήποτε συνθήκες. Είτε νύχτα είτε εν κινήσει, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, ιδίως αν χρησιμοποιήσει κάποιος τις πολυάριθμες λειτουργίες φωτογράφησης και τα προσαρμοσμένα φίλτρα.

Και ο σχεδιασμός μετράει

Βέβαια, όλες οι δυνατότητες της κάμερας δεν έχουν νόημα αν στον χρήστη δεν αρέσει εμφανισιακά αυτό που κρατά στα χέρια του. Και η πραγματικότητα είναι πως η realme έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό της νέας «ναυαρχίδας» της, η οποία ξεχωρίζει αισθητικά.

Συγκεκριμένα, το design studio της realme συνεργάστηκε με τον Matteo Menotto, πρώην σχεδιαστή της εταιρείας Gucci, για να προσφέρουν μαζί ένα πολυτελές design. Αξίζει να σημειωθεί ότι το realme 11 Pro+ 5G έχει στην πίσω πλευρά της συσκευής ένα χειροποίητο τρισδιάστατο σχέδιο ραφής σε συνδυασμό με το lychee vegan προσφέρει μια εκπληκτική και μοντέρνα απόχρωση. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, ενώ το συγκεκριμένο είναι ανθεκτικό στη βρωμιά και μάλιστα δεν απαιτείται θήκη τηλεφώνου για αυτό το τηλέφωνο!

Η εμπρόσθια πλευρά

Όσο όμορφο είναι από την πίσω πλευρά το realme 11 Pro+ 5G, εξίσου όμορφο είναι και στην εμπρόσθια πλευρά του λόγω της καμπυλωτής οθόνης (curved display) που διαθέτει και την οποία συνήθως συναντάμε σε πολύ πιο ακριβά smartphones.

Η οθόνη διαθέτει έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, ενώ προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα 950nit, χρωματική γκάμα 100% P3, HDR 10+ και αναλογία αντίθεσης 5.000.000: 1.

Γενικώς, η ποιότητα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η realme έχει και μία πολιτική δωρεάν αντικατάστασης οθόνης για τον αγοραστή του πρώτου μήνα.

Η εμπειρία χρήσης

Από εκεί και πέρα, η συσκευή έρχεται με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν έναν απαιτητικό χρήστη, όπως είναι η ενσωμάτωση του NFC που επιτρέπει τη χρήση του smartphone ως ψηφιακό πορτοφόλι και όχι μόνο.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η μπαταρία είναι στα 5000 mAh, ενώ υποστηρίζεται τεχνολογία γρήγορης φόρτισης στα 100W, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί σε ελάχιστα λεπτά να έχει το smartphone του φορτισμένο.

Πάντως, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι μετά από μερικές μέρες που το είχαμε μαζί μας, θα λέγαμε ότι το realme 11 Pro+ 5G είναι ένα smartphone που προσφέρει πολλά παραπάνω από την τιμή πώλησής του. Αν θέλετε κορυφαία ποιότητα στην κάμερα, όμορφο σχεδιασμό και καλές επιδόσεις αλλά δεν σκοπεύετε να διαθέσετε ένα πολύ υψηλό ποσό, τότε το realme 11 Pro+ 5G αξίζει να είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό