23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Qualcomm Snapdragon G-series: Για φορητές gaming κονσόλες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Qualcomm παρουσίασε επίσημα τα chipset της σειράς Snapdragon G, ειδικά σχεδιασμένα για φορητές κονσόλες παιχνιδιών. Πρόκειται για chip τριών επιπέδων που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

Το Snapdragon G1 Gen 1 είναι κατασκευασμένο για συσκευές χειρός ροής παιχνιδιών χωρίς ανεμιστήρες με αξιώσεις διάρκειας μπαταρίας άνω των 10 ωρών. Διαθέτει επεξεργαστή Kryo οκτώ πυρήνων και GPU Adreno A11 μαζί με συνδεσιμότητα Wi-Fi 5 και Bluetooth 5.0. Το chipset υποστηρίζει αναλύσεις οθόνης έως και 720p στα 60 fps.

Το Snapdragon G2 Gen1 θα τροφοδοτεί συσκευές χειρός που προορίζονται για παιχνίδια σε κινητά και cloud με τον ίδιο οκταπύρηνο επεξεργαστή Kryo και μια πιο ισχυρή GPU Adreno A21. Η σειρά G2 κερδίζει επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi 6/6E και 5G χάρη στο μόντεμ Snapdragon X62 5G. Το τσιπ υποστηρίζει οθόνες FHD+ έως και 144 fps.

Το Snapdragon G3x Gen1 που τροφοδοτεί ήδη το Razer Edge 5G ενημερώνεται επίσης με το νέο Snapdragon G3x Gen 2. Το νέο κορυφαίο chipset από τη σειρά G θα τροφοδοτεί τα top handheld με στόχο την παροχή gaming εμπειρίας σε επίπεδο υπολογιστή εν κινήσει. Το G3x Gen 2 διαθέτει επεξεργαστή Kryo οκτώ πυρήνων που είναι πάνω από 30% ταχύτερος από τον προκάτοχό του. Το τσιπ διαθέτει επίσης μια νέα GPU Adreno A32 που υπόσχεται 2 φορές την απόδοση του προκατόχου του.

Το Snapdragon G3x Gen 2 υποστηρίζει ανίχνευση ακτίνων, συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 και 5G. Το τσιπ μπορεί να χειριστεί έως και οθόνες FHD+ με ταχύτητα έως και 144 fps και η Qualcomm διαθέτει PCIe Gen 4 SSD και υποστήριξη στερεοφωνικών απτικών.

Οι AyaNeo, Huaqin, Inventec, Thundercomm και άλλες εταιρείες φορητών παιχνιδιών συνεργάζονται με την Qualcomm για να φέρουν νέες συσκευές που τροφοδοτούνται από τα chipset της σειράς Snapdragon G αργότερα φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό