23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Premier League: Ζήτησε βοήθεια από πιλότους για την επικοινωνία διαιτητών με VAR

Ειδήσεις Ελλάδα

Premier League: Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησαν οι άνθρωποι της κορυφαίας λίγκας της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ζήτησαν τη βοήθεια πιλότων, προκειμένου να βελτιωθεί η επικοινωνία των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και αυτών στο VAR.

Μεγάλη κουβέντα έχουν… σηκώσει στην Αγγλία τα πρόσφατα λάθη στην επικοινωνία των ρέφερι των αναμετρήσεων της Premier League με τους συναδέρφους τους που χειρίζονται το Video Assistant Referee, με τελευταίο παράδειγμα το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στον αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ.

Για τον λόγο αυτό, όπως τονίζεται στους «Times» οι ιθύνοντες της Premier League ζήτησαν τη βοήθεια πιλότων της British Airways, της εθνικής αεροπορικής εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας, για τη καλύτερη χρήση της ενδοεπικοινωνίας και την ανταλλαγή σημαντικών πληροφορίων σε πραγματικό χρόνο, υπό δύσκολες συνθήκες.

Έτσι, οι Κρις Χέβεν και Πέτε Νατάραϊ δημιούργησαν μία παρουσίαση 45 λεπτών, ούτως ώστε να βοηθήσουν τους διαιτητές και τους βοηθούς των αγώνων για να διαχειρίζονται καλύτερα την επικοινωνία. Βασικοί άξονες της παρουσίασης ήταν η μείωση των άτυπων προτάσεων, προκειμένου να υπάρξει πιο άμεσος διάλογος και η σαφήνεια των λέξεων.

? EXCLUSIVE: VAR chaos prompts Premier League referees to turn to British Airways pilots to help them communicate under pressure

PLUS: YouGov poll for The Times reveals that less than one fifth of fans want to ditch VAR

Tap below ?https://t.co/PjqS4dD5xv

— Times Sport (@TimesSport) November 23, 2023

Η συγκεκριμένη ιδέα για τη συνεργασία της Premier League με την British Airways ήρθε από τον επικεφαλής των διαιτητών της λίγκας, Χάουαρντ Ουέμπ, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους Άγγλους ρέφερι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό