20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Porsche Vision 357 Speedster – Η άλλη όψη του νομίσματος…

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Goodwood Festival of Speed, αυτή η γιορτή της αυτοκίνησης που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση στην Αγγλία και προσελκύει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του αυτοκινήτου άνοιξε τις πύλες του για το κοινό σήμερα και η Porsche, με φανερά εορταστική διάθεση όχι μόνο επειδή γιορτάζει 75 χρόνια ζωής, παρουσιάζει την Vision 357 Speedster. Την άτυπη συνέχεια του Vision 357 Concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις αρχές του έτους για να τιμήσει την… πρώτη. Την θρυλική Porsche 356 από το μακρινό 1948 που ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με το σήμα της εταιρίας στο καπό. Θεωρητικά λοιπόν, η “Speedster” είναι απλά μία Vision 357 Concept χωρίς οροφή. Σωστά; Λάθος, αφού η Porsche επέλεξε έναν πολύ διαφορετικό δρόμο για το νέο πρωτότυπο της.

Η Vision 357 Concept ήταν μία ρετρομοντέρνα επανερμήνευση του αυθεντικού. Ένα εντυπωσιακό coupe που χρησιμοποιούσε ως βάση την 718 Cayman GT4 RS αλλά ενώ η Porsche θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει την 718 Boxster ως βάση για την Vision 357 Speedster, δεν το έκανε. Αντιθέτως, πήρε μία 718 GT4 e-Performance και αυτό αυτομάτως κάνει την Speedster αμιγώς ηλεκτρική. Για την ακρίβεια, το νέο πρωτότυπο κινείται χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά μπορούν να παρέχουν έως και 1.088 ίππους για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή 612 ίππους σταθερά για 30 λεπτά οπότε τουλάχιστον όσον αφορά στον τομέα της ταχύτητας, η Speedster δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, κανέναν.

Το ίδιο ισχύει όμως και για το design αφού οι σχεδιαστές της Porsche δημιούργησαν ένα αρμονικό όχημα με πολλές αναφορές στο αυθεντικό μοντέλο του 1948 σε ένα σύγχρονο περιτύλιγμα με τον χρωματικό συνδυασμό του Marble Grey και του Grivelo Grey Metallic που συνδυάζονται με το Miami Blue και σαν κερασάκι στην τούρτα οι ζάντες κράματος μαγνησίου με τα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά καλύμματα.

 Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η Speedster είναι όμοια με την coupe αδερφή της αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν εξαιτίας του “κομμένου” παρμπρίζ. Φυσικά λείπει και η οροφή οπότε το μοντέρνο, μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι σε κοινή θέα. Εκεί ξεχωρίζει το χαμηλό bucket κάθισμα από CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), οι ζάντες 6 σημείων και το carbon ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακας οργάνων που φιλοξενείται σε ένα διάφανο πάνελ ενώ η Speedster, πιστή στην φιλοσοφία του χαμηλού βάρους παρά το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, δεν διαθέτει παραδοσιακές χειρολαβές αλλά απλές λωρίδες υφάσματος.

Ο χώρος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα βλέπαμε το κάθισμα του συνοδηγού δε, “κρύβεται” από ένα κάλυμμα για να μας θυμίζει πως ήταν τα σκληροπυρηνικά speedster στο παρελθόν. Το μόνο που λείπει από την Porsche Vision 357 Speedster είναι η ηχητική υπόκρουση του ατμοσφαιρικού, επίπεδου εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα να ουρλιάζει στις 9.000 σ.α.λ. αλλά τι να κάνεις, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό