16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Porsche 911 Turbo S με 900 άλογα δια χειρός Brabus

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Brabus είναι ένας βελτιωτικός οίκος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με πανίσχυρες, σχεδόν παρανοϊκές δημιουργίες της Mercedes. Ένας βελτιωτικός οίκος που θεωρεί προφανώς ότι 700-800 άλογα δεν είναι αρκετά για ένα όχημα με τα σήματα του και απ’ ότι φαίνεται χρησιμοποιεί την ίδια φιλοσοφία και σε οχήματα άλλων κατασκευαστών. Γιατί πρόσφατα, η Brabus έπιασε στα χέρια της μία Porsche 911 Turbo S και το αποτέλεσμα είναι η Brabus 900 Rocket R που σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες από το όνομα της, προσφέρει απλόχερα σε όποιον έχει το θάρρος και το θράσος να πατήσει τέρμα το δεξί πεντάλ, 900 ίππους!

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, όλα ξεκινούν με μία “απλή” Porsche 911 Turbo S. Ξέρεις, αυτή που ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή, διαθέτει έναν twin-turbo, επίπεδο, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 3.8 λίτρων ο οποίος είναι ικανός 650 ίππους και 800 Nm ροπής. Αυτή που χρειάζεται μόλις 2.7 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το σπριντ στα 100 km/h, 8.0 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 200 km/h και τερματίζει στα 330 km/h. Ξέρεις, αυτήν την Porsche 911 Turbo S. Σε αυτήν λοιπόν, η Brabus τοποθέτησε το ολοκληρωμένο αλλά αρκετά διακριτικό “Widestar” bodykit που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέο εμπρός προφυλακτήρα με πιο επιθετικό splitter, νέους αεραγωγούς στα φτερά, έναν μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος και μία μεγάλη αλλά όμορφη αεροτομή λίγο πιο πάνω από αυτόν – όλα κατασκευασμένα από ποιοτικά ανθρακονήματα βεβαίως και όλα βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά ώστε να μην αναβαθμίζουν την εμφάνιση της 911 Turbo S μονάχα, αλλά και την απόδοση της. Το πακέτο ολοκληρώνεται από τις “Monoblock P Platinum Edition” σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ή 22 ιντσών.

Πιο εντυπωσιακές ακόμα και από την εμφάνιση όμως, είναι οι επεμβάσεις στα μηχανικά του γερμανικού sports car και φυσικά, το αποτέλεσμα που είχαν. Αντικαθιστώντας τα δύο turbos με μεγαλύτερα, δικής της κατασκευής αλλά και την εξάτμιση με ένα νέο σύστημα για το οποίο χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας Inconel και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες για την ρύθμιση της έντασης του ήχου, η Brabus “ξεκλείδωσε” τον ούτως ή άλλως πανίσχυρο βενζινοκινητήρα αναβαθμίζοντας τον στα 900 άλογα. Έτσι, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε 7.2’’! Όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η Brabus το αποδεικνύει με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο για άλλη μία φορά τονίζοντας τον… ζωηρό χαρακτήρα της Porsche 911 Turbo S για να δημιουργήσει την 911 Rocket R. Ενημερωτικά, να σημειώσουμε ότι το κτήνος του γερμανικού βελτιωτικού οίκου θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα για ολόκληρο τον κόσμο και αν ενδιαφέρεσαι θα πρέπει να βιαστείς καθώς είμαστε σίγουροι ότι θα εξαντληθούν πάρα πολύ γρήγορα. Όσο για την τιμή, αν πρέπει να ρωτήσεις… ξέρεις τι λένε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό