26.3 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Porsche – Το 2026 η ηλεκτρική Cayenne

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche επεκτείνει τον κύκλο ζωής της τρέχουσας γενιάς της Cayenne σχεδιάζοντας να λανσάρει σύντομα το facelift του μεγάλου SUV. Ένα facelift που όπως δηλώνει η ίδια θα φέρει πληθώρα (σημαντικών) αναβαθμίσεων ώστε να επιτρέψει στην Cayenne, που παραμένει το best-seller της γερμανικής εταιρίας, να είναι ανταγωνιστικό για τα επόμενα χρόνια, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Τι θα συμβεί τότε; Αν αληθεύουν οι… ψίθυροι που ακούγονται στο διαδίκτυο, λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας θα παρουσιαστεί η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Cayenne που θα παρέχει μία εναλλακτική μηδενικών εκπομπών στο βενζινοκίνητο μοντέλο που έχει σημαδέψει την ιστορία της εταιρίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Για να είμαστε ειλικρινείς και επειδή όλοι βλέπουμε την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η βιομηχανία αυτοκινήτου, η ηλεκτρική Porsche Cayenne είναι καθαρά θέμα χρόνου. Το λανσάρισμα της στην αγορά δεν τίθεται εν αμφιβόλω, μονάχα το χρονοδιάγραμμα του μοντέλου δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με αγγλικό μέσο, η ηλεκτρική Cayenne θα κάνει χρήση της Premium Platform Electric που εξελίσσει το Group και όπως όλα δείχνουν, το μέτρο σύγκρισης για την εξέλιξη της είναι φυσικά η ίδια η… Cayenne – όταν ο ανταγωνισμός σε χρησιμοποιεί ως τον πήχη για την κατηγορία, δεν χρειάζεται να αναζητήσεις κάποιο άλλο μοντέλο για να κάνεις το ίδιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η PPE αρχιτεκτονική είναι ικανή να υποστηρίξει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V που με την σειρά της, θα επιτρέψει στην Cayenne να φορτίζει με ρυθμό 270 kW ή ακόμα υψηλότερο ενώ η μπαταρία των 100 kWh που θα αναλάβει την αποθήκευση και την παροχή της ενέργειας αναμένεται να χαρίζει αυτονομία που θα υπερβαίνει τα 500 χιλιόμετρα. Όσο για τους ηλεκτροκινητήρες, αυτοί θα επωφελούνται από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και αν η ηλεκτρική Cayenne ακολουθήσει τον δρόμο που χαράζει η ηλεκτρική Macan που στην κορυφαία της έκδοση εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρες 610 ίππων και 1.000 Nm ροπής, τότε θα μιλάμε για ένα από τα ικανότερα ηλεκτρικά SUV στην αγορά.

Προς το παρόν, η Porsche δεν έχει αποκαλύψει καμία πληροφορία για το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο αλλά δεν θα ήταν υπερβολή να υποθέσουμε ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα εξηλεκτρισμού της γκάμας της και στην αναδιαμόρφωση των ισορροπιών όσον αφορά στις πωλήσεις ηλεκτρικών και Μ.Ε.Κ. αυτοκινήτων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Μην ξεχνάμε ότι η γερμανική μάρκα θέλει το 80% του συνόλου των πωλήσεων της να προέρχεται από ηλεκτρικά μέχρι το 2030 και μοντέλα όπως η Macan που αναμένεται πιο σύντομα και η Cayenne, έχουν τεράστια σημασία. Αρκεί να αναφέρουμε ότι πέρυσι, η Cayenne και η Macan πούλησαν 95.604 και 86.724 αυτοκίνητα αντίστοιχα ή αν προτιμάς, το 59% επί του συνόλου των 309.884 αυτοκινήτων που πούλησε συνολικά η Porsche. Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, αυτό το ποσοστό δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί αισθητά ακόμα και στις αρχές της εποχής της ηλεκτροκίνησης, άρα κάθε κίνηση κατασκευαστή σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό